Noul joc cu vanatorul de hamali si de ministrii

3 octombrie 2006 - 14:25

Citeam astazi pe un forum diverse idei pentru urmatoare jocuri pe computer. Fiecare a venit cu cat l-a dus capul, idei mai bune, mai proaste, mai evoluate sau mai putin, dar nu asta e problema, ci mania cu care isi scria fiecare ideea. Poate nu au fost asa de multi ei care au avut curajul sa-si faca publice ideile (despre jocuri in cazul asta), dar printre aia am gasit o adevarata manie – verisoara un pic, din partea mamei, cu nebunia. Oamenii aia chiar visau sa faca asa ceva… doar ca virtual. Acum, stau si ma intreb eu… daca ar face-o virtual oare ce-i va impiedica sa o faca si pe bune (doar ideea exista, a fost povestita cu multe detalii, a existat curajul afisarii ei publice). Nu vreau sa fac pe analistul jocurilor pe calculator si nici sa le pun in carca (shooterelor de exemplu) toate necazurile lumii, dar cred ca exista o mica problema in cazul catorva oameni.

Hai sa trec la partea mai putin generala si sa vin cu un exemplu…. pe mine m-a speriat un pic in prima faza ce a scris tipul asta. E vorba de o escaladare de munte, Everest-ul e in discutie, dupa faza pregatirilor (din cadrul jocului) urmeaza partea interesanta, de fapt…

Mergi… urci… iti mai tragi sufletul cand se umple bara de “fatigue” a hamalilor si femeilor, mai iei o gura de vodka cand iti scade prea mult temperatura; daca ti se termina vodka, dai foc la provizii, hamali si ce mai fuge prin tabara… Daca ti se termina mancarea – idem, dar te poti înfrupta si din colegii de echipa înghetati (in schimb daca mananci prea multi oameni, îti creste “Canibalism”-ul, iar spre sfarsitul campaniei tre’ sa iei mai multi hamali, sa ai de mancare, ca daca nu mananci oameni, ti se umple mult mai repede bara de “Hunger”). Si mergi mai departe.

Bine, dom’ne, am inteles ca iti place sa urci pe munte, sa faci pregatiri, sa explorezi si chiar te-ai gandit la cei din jurul tau (femei, hamali, desi femeile nu stiu cat de bine rezista pe munte) si ii lasi sa se si odihneasca, dar te pui sa-i alergi ca sa-i mananci? Si ei ce-or face? Stau de fraieri ca sa-i mananci tu? Nu s-or manca intre ei? Sau pe tine? Ce iese acolo? Masacrul din Texas? Carnagiul din Blair Witch project? E frumos pe munte.. pana in punctul ala. Sau aia e partea interesanta pe munte/in joc? Iti creste “skill”-ul la vanat hamali si data viitoare ii nimeresti mai bine cu bolovanul in cap (sau in oua, ca ai manca si tu creier pane si nu ai vrea sa-l strici)?

E o problema pe undeva daca asa isi imagineaza cineva o expeditie pe munte, serios. Bine ca nu au fost prea multi adepti la chestia asta si publicul tinta era chiar personajul in caza ala care a scris, evident).

Partea de Internet play poate fi chiar draguta, si se pot imagina o groaza de moduri de joc. Chiar si cu metode de sabotare a echipelor adverse Rolling Eyes
Anyway… întrebari daca aveti?…
Public-tinta: EU

Si cu sabotarea cum stam? Te apuci sa-i vanezi si pe ceilalti? Ptc ti s-a sculat tie sulita si are varful ascutit? Se potrivea mai mult cu un joc de vanatoare ce a zis tipul asta… Chiar si cu sabotarea…, Mai apare vreun ministru roman, te enerveaza, il impusti in coaie, te mai enerveaza o data, il mai impusti o data si il obligi sa spuna ca s-a accidentat singur – doar avea doua, de ce sa nu-si faca gauri in amandoua?

Parerea mea.

»   «

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog