Blog > Opinie >

Stresul transformat in zambet

6 noiembrie 2006 - 15:34

Astazi pe la pranz, dupa o tura zdravana de modificat documente gresite (corecturi minore, dar esentiale, in viziunea functionareasca a doamnelor de la SAPARD – sunt o pacoste, nici site-ul nu le merge; cica imi resping proiectele daca mai am greseli de genul “ferma in ciclu biologic complet din localitatea..” in loc de “ferma in ciclu biologic complet in localitatea..”, e o litera in plus fata de titlul de pe contractul semnat, intr-un act aditional, nu e mare branza; sau alte rahatisuri, cifre ce difera putin de la oferta pana la achizitia respectiva, nu e vina mea ca dureaza mult si cursul leu-dolar se mai schimba, gata cu paranteza, ca e prea lunga) am vrut sa plec dupa tigari, nu aveam nici un chef, mi-era lene. Intr-un final m-am decis sa ma urnesc din loc, nu ma puteam concentra fara tigari. Ma gandeam la un motiv bun sa cobor, poate o tipesa interesanta pe strada, poate ceva frumos, dar o prietena a strigat dupa mine:

“Sa nu uiti de nori! Nu uita de nori!”

“Poftim?”, nu auzisem bine, eram pe fuga, grabit sa imi iau tigarile, grabit sa imi termin documentele.

“Sa nu uiti sa te uiti la nori! Daca mergi afara, uita-te si la nori pentru mine, asa o sa merite sa cobori!”

Mi s-a parut genial de simplu si frumos gandul ei. Am iesit, se facuse mai frig decat azi dimineata, soarele disparuse subit pe undeva. Tremuram de frig in tricoul cu care iesisem in fuga, nu credeam ca scurta de primavara-toamna mi-ar fi necesara. Am injurat printre dintii clantanind. Am intrat in magazin, dand buna ziua politicos, mi-am primit drogurile repede si am iesit lasand bacsis. Mi-am adus aminte de ce mi-a zis prietena, sa nu uit de nori. Ridic capul, studiez cerul 10 secunde, mai injur odata, traversez si intru. Nu tineam sa o dezamagesc, mai bine ii spuneam ca am uitat, decat sa-i descriu o masa mare si flasca de nori, ce se contopeau de parca ar fi unul singur si bleg; nu aveau nici o forma, dar i-am spus, incercand un zambet.

Ea nu s-a lasat dezamagita:

“Lasa ca maine vorbesc eu cu niste nori frumosi…O sa le zic sa te viziteze si pe tine. Bine macar ca ti-ai luat tigari” si a zambit.

Uite asa se transforma stresul in zambet.

»   «

1 reacţie · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

  • Alienul

    she did a good thing :D
    ti`ai luat tigari mai usor

    Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog