Blog > Opinie >

Fumatorii sunt nemuritori

15 februarie 2007 - 10:47

De unde pana unde? E o concluzie foarte simpla, bazata pe mesajele de pe pachetele de tigari si pe logica lor. Cica “Fumatul poate sa ucida” si “Fumatorii mor mai tineri”. Cu prima parte, comform careia fumatul poate ucide sunt de acord, cu a doua nu. Nu e corect exprimata si nici nu stiu de unde au tras ei concluzia asta. Auzi tu, fumatorii mor mai tineri, spune-i unuia de 70 de ani care are TBC, sa vezi daca nu te injura. :D E mai tanar decat ce? Decat altii mai batrani decat el, dar ce treaba are fumatul? Nici una. Corect poate ar fi “Fumatorii s-ar putea sa moara mai tineri”, in aceasi nota cu “fumatul s-ar putea sa ucida”. Dar daca e asa, nota de probabilitate ne poate face sa spunem ca “fumatul poate sa nu ucida” sau “fumatorii s-ar putea sa nu moara mai tineri” .. sau nah, chiar deloc, fumatorii s-ar putea sa nu moara :D Concluzie: fumatorii sunt nemuritori sau ar putea fi, dupa logica lor si dupa joaca cu probabilitatile, nu? :P

PS: daca ziceau ca “fumatul poate omori prematur”, poate eram mai degraba de acord, dar “fumatorii mor mai tineri” e o idiotenie.

»   «

8 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • boyarul

  Mi- retinut atentia sofismele de 2 lei si cireasa de pe tort: “poate eram mai de acord”

  Raspunde · link
 • boyarul

  Mi-au retinut atentia sofismele de 2 lei si cireasa de pe tort: “poate eram mai de acord”. Voie buna!

  Raspunde · link
 • de ce?

  si de cei ai postat de doua ori? :)) nu vroiai sa fii de un leu, vroiai sa fii de doi, nu? :>

  e la misto, daca nu ai prins ideea :P voie buna sa ai si tu

  PS: am corectat cuvantul lipsa, mersi de atentionare

  Raspunde · link
 • moniK

  eu de ce pot vota doar comentariile si nu si posturile? un biiiig minus :D pentru post si pentru faptul ca nu pot vota, asadar:D
  liga antifumat

  Raspunde · link
 • Jorjiana

  Don`t drink and drive, just smoke and fly ..

  Raspunde · link
 • de ce?

  eh, lasa monica, o sa ne bati cu prima ocazie… pe noi, fumatorii (mai mult sau mai putin) nemuritori

  Raspunde · link
 • moniK

  o să vă bat la şeptică!

  Raspunde · link
 • alina2000

  Tot mai mulÅ£i români de peste 35 de ani mor anual din cauza fumatului. Un studiu al UniversităÅ£ii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti ne arată că un sfert dintre bărbaÅ£i şi 5% dintre femeile de peste 35 de ani la noi din Å£ară de mor în fiecare an din cauza tutunului.

  33 de mii de bărbaÅ£i şi 6 mii de femei din România mor anual după vârsta de 35 de ani din cauza tutunului. Mai mult, în fiecare an, medicii înregistrează 8 mii de noi cazuri de cancer bronhopulmonar, iar dintre acestea, 7500 se datorează fumatului.

  îngrijorător este faptul că 30% dintre românii de peste 15 ani fumează. Detaliat, bărbaÅ£ii sunt cei mai împătimiÅ£i. Aproape jumătate dintre persoanele de sex masculin din Å£ară fumează, în timp ce femeile sunt mai rezervate în privinÅ£a tutunului. Aproximativ 18% dintre persoanele de sex feminin din populaÅ£ia României au acest viciu.

  Per total, românii trăiesc în medie cu 8 ani mai puÅ£in decât cetăÅ£enii Europei. Rata mortalităÅ£ii în rândul românilor tineri între 20 şi 44 de ani este dublă faÅ£ă de cei din Uniunea Europeană.
  Sursa: Realitatea TV

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog