Olteanca in tramvai

2 mai 2007 - 21:00

Merg sa fac pozele de mai jos. O tipa vorbeste repede la telefon, chiar in fata mea, iar eu – fara sa vreau – trag cu urechea. Vorbeste asa de tare incat o aude si vatmanul, tot fara sa vrea.
- Da draga.
……
- Nu, nu-mi trimisa tata nimic.
……
- Ii trimisai eu aseara mail
……
- Ah, ii trimissi si tu tu? Nu primi nimic.
……
- Da, da, ii trimisai, ii trimisai.

Trimisai in sus, trimisai in jos, trimisai folosit pentru toate persoanele. Am coborat enervat. Vorbeste “draga” cu perfectul simplu daca vrei, dar macar foloseste-l corect! Da, Timisoara e plina de olteni. Tipa asta era probabil in anul 1 la facultate, dupa 3 ani toti vorbesc fara perfect simplu. (era sa zic romaneste, dar nu vreau sa fiu rau) :D

»   «

14 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • En Sabah Nur

  :))

  Raspunde · link
 • vlad

  io iau acshent si dupa 2 zile :D

  Raspunde · link
 • zicu dobrin

  hai ca nici cu timisorenii nu mi-e rusine cu “firobuzurile” lor si cu “vai tuuu”

  Raspunde · link
 • de ce?

  nu cred ca vine nici una dintre expresii chiar din timisoara :)) dar fie

  Raspunde · link
 • Denisa

  Futu-i, câta, domnu ‘cela, maşina ceia. Mi-e ATÂT de dor de Timişoara! :)

  Raspunde · link
 • Denisa

  “ceia”, adică ceea, dar se aude CEIA. :P

  Raspunde · link
 • Dee

  Avem si noi timsorenii niste vorbe “ale noastre”, ramasite de la nemti, maghiari si alte natii, dar se vorbeste mult mai “romaneste” decat in alte parti. (trebuia sa zic “doar” in loc de “decat”? :P )

  Raspunde · link
 • andone

  no buuun, am incheiat discutia cu o concluzie buna :)

  Raspunde · link
 • de ce?

  hai ca nu am nimic cu oltenii, dar m-a ofticat tipa.. ca nici macar perfectul simplu nu-l putea folosi corect :))

  Raspunde · link
 • de ce?

  si eu care ziceam ca scriu inteligibil :))

  Raspunde · link
 • my-secret-life

  ca si olteanca iti zic ca intr-adevar multi olteni folosesc imperfect perfectul simplu, dar aceasta este o deprindere regionzla, la fel ca si multe cele de pe la voi unde se vorbeste cea mai curata limba romaneasca ( pentru aia care o inteleg)….dont get me wrong, love u people! Dar asta e, fiecare cu defectele noastre. Poate ala care zice fusai la doua cuvine ajunge marti-joi la microsoft, iar eu olteanca rezonabila scriu comentarii aici :-).

  Raspunde · link
 • blogatu

  Ce ai cu oltenii? Ca nu toti vorbiram asa. Chiar daca ni se trimisa ceva si primiram. Eu intrai acum pe blogul tau si vazui postul asta, pentru care scrisai replica asta.

  Raspunde · link
 • violeta

  da regionalismele le folosesc si dupa 3 ani de Bucuresti, asas uni oameni cum se trezesc asa adorm fara a face schimbari in vocabular, dar sa nu generaizam insa e un caz frecvent si eu stiu cateva, in rest sunt ok doar ca nu vb romaneste corect dar sunt si mandrii poate de asta??????????

  Raspunde · link
 • mister

  Ai putintica rabdare, mon cher, si o sa auzi matale numai graiul oltenesc si moldovenesc in Banat. Pana la urma urmei de ce sa se revizuiasca ceva ce e corect?
  Este oare mai corect sa folosesti papuci pentru orice fel de incaltaminte (mai putin pentru papuci care sunt desemnati cu termenul de shlapi), soba pentru camara, paradaise pentru rosii, etcaetera?
  Eu cred ca tipa te-a incitat mai mult decat te-a ofticat asa ca ai grija ca oltencele au sangele fierbinte si sunt foarte focoase si nu basi asa molai ca banatencele.
  Stii cum facem noi banatenii? Le criticam pe oltence, le ponegrim si ne ofticam pana nu mai rezistam si… le luam de sotii.

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog