Blog > Opinie >

Sufoca-m-as

12 mai 2007 - 20:24

Reclame, reclame, reclame peste tot, pe toate zidurile, doar reclame. Peste blocuri, peste cladiri, peste santiere in constructie. Bucurestiul e sufocat de reclame labartate. Cineva a luat atitudine!
Urmariti un filmulet superb, realizat de oamenii carora le pasa…

 

Daca va intrebati, da se poate face ceva!

»   «

24 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • dioneea

  …prea tare….uite…citesc si eu ceva bine gandit….felicitari celor care au realizat clipul…prea tare

  Raspunde · link
 • ana

  genial filmuletul !!

  Raspunde · link
 • Ariel Constantinof

  Si mie mi se pare tare tot siteul si tot ce fac acei oameni… desi unii spun ca se exagereaza, oh well, peste tot se exagereaza, nu?

  Raspunde · link
 • Andrei C

  Pe aceasi tema am avut un post intitulat “Castig din vinilin” http://craitoiu.blogspot.com/2.....nilin.html

  Raspunde · link
 • Apollinaire

  stupid si lacrimos, fara suport in realitate. au un raspuns din partea mea aici:
  http://www.curatmurdar.ro/2007.....-zidurile/

  Raspunde · link
 • lovingvama

  Am vazut si eu filmuletul asta… inainte sa merg la mare. Si n-am mai avut timp sa-l public… E tare, oricum!

  Raspunde · link
 • de ce?

  Apollinaire: eu sunt mai degraba de partea lor. Banii pe care ii primesc asociatiile de locatari nu sunt chiar asa de multi… incat fara ei sa moara.
  si totusi, de dragul unor batrani nu trebuie sa ne sufocam intre imense panouri publicitare.

  PS:Advertiseri nu tin cu batranii, desi le ofera niste bani.

  Raspunde · link
 • Apollinaire

  N-am spus ca advertiserii tin cu batrinii. I timplarea face sa fiu bucurestean, sa am parinti de 70 respectiv 75 de ani si sa stiu cit de mult inseamna pentru viata lor reclama de pe bloc. Asociatia de proprietari a negociat valoarea contractului, pentru ca reclama aia NU este pe domeniu public ci privat. E un element la care trebuie sa te gindesti inainte sa impui cuiva sa o dea jos. Sint doar doua motive pentru care consider imorala campania astora. Ar mai fi si faptul ca vorbesc despre cei care au murit (printre care se numara si prieteni de-ai mei) din spatele numelui poPULAr al organului sexual masculin. Probabil li se pare inteligent, mie mi se pare nesimtire.

  Raspunde · link
 • de ce?

  nu pot sa zic, ai si tu partea ta de dreptate, dar reclamele ar trebui facute mai cu bun simt, sa respecte si ele un plan de urbanism apoximativ macar. si sa stii ca nu toti batranii stau in centru, ca sa aibe parte de preturi bune pentru panouri. Buniciilor mei nu li se pare chiar o afacere treaba cu “covoarele” alea publicitare…

  Raspunde · link
 • Z

  @de ce: Scuze că-s rău dar asta fac for a living (lucrul cu texte, nu răutatea). “sufoca-m-aş” e varianta corectă.

  Raspunde · link
 • Andrei C

  Orasul este sufocat de mizerie si prefer totusi cladirile asa mai viu colorate. Fara acele reclame am vedea calcane decojite, culori sterse si totul ar fi un gri mohorat. Am avea un oras mult mai sufocat de mizerie.

  Raspunde · link
 • Z

  @andrei c: Corect… Imaginează-Å£i să vezi Magazinul Unirii fără reclame. Este oribil în spatele reclamelor :(

  Raspunde · link
 • violeta

  da sunt peste tot, insa daca s-ar mai interzice in anumite locuri si s-ar lua masuri stricte ar fi mai aierisit Bucurestiul, insa asta e doar punctul meu de vedere, caci mama publicitati evoluiaza zilnic si progresiv, insa ar mai fi o idee daca cineva poate si se merita o reciclare a celor vechi peste care se pun multe straturi cu altele, se mai salveaza astfel cativa copaci luati masuri, nu mai bine hai sa luam toti .

  Raspunde · link
 • violeta

  da sunt peste tot, insa daca s-ar mai interzice in anumite locuri si s-ar lua masuri stricte ar fi mai aierisit Bucurestiul, insa asta e doar punctul meu de vedere, caci mama publicitati evoluiaza zilnic si progresiv, insa ar mai fi o idee daca cineva poate si se merita o reciclare a celor vechi peste care se pun multe straturi cu altele, se mai salveaza astfel cativa copaci luati masuri, nu mai bine hai sa luam toti , caci cu o floare nnu se face primavara dar un camp este inceputul daca va rasariiiiiiiiiii.

  Raspunde · link
 • de ce?

  z: ai dreptate, graba… :p

  Raspunde · link
 • Z

  @de ce: ştiu… Eu am trimis odată un document unui client… iar în 5 minute i-am dat telefon să-i spun că a fost o eroare şi îi trimit varianta corectă.

  Motivul: Mi-am dat seama că ascultând Cheloo… am scris, fără să vreau, de vreo 2 ori, cuvântul “pu*a” în documentul foarte serios al clientului…

  Raspunde · link
 • de ce?

  =)) damn, ar trebui sa scrii si treburi din astea pe blof

  Raspunde · link
 • de ce?

  *g *bloG :D

  Raspunde · link
 • HaiPa

  Reclamele astea peste tot se cheama “urban spam”. Am observat si eu, demult chiar, toate aceste reclame sufocante cate o data.
  Am citit acum ceva timp ca intr-un oras, cunoscut de altfel, dar nu din romania (a se observa litera mica) au fost interzise reclamele stradale. Chiar si reclamele magazinelor, cele care sunt deasupra magazinelor cica trebuie sa aiba o dimensiune conform unei formule matematice care include marimea magazinlui sau ceva de genul.

  In Iasi la Fundatie au pus ditamai panoul de leduri care e ca un televisor mare de tot. Nu e destul ca sunt reclame mari prin oras, acum trebuie sa le mai vad ca se mai si misca.
  Si nu, nu e peste tot asa, numai noi romanii suntem ahtiati de un banisor in plus.

  Si la mine pe blog exista o reclama la RDS pentru care cica se platestc 100RON lunar, dar nu am auzit sa imi spuna administratorul ca banii aia ajuta la fondul de rulment de exemplu.

  Am vazut in unele parti din oras (podu ros) reclame puse si peste balcoanele oamenilor. Vai de capul lor sa imi puna mie peste balcon un afis.

  Raspunde · link
 • Zeffy

  In curand, vor incerca sa agata bannere publicitare si de oamenii care merg linistiti pe strada

  Raspunde · link
 • FazeDure

  nici sa ajungem ca in Sao Paulo:

  http://pcnews.ro/2007/04/15/re.....sao-paulo/

  Raspunde · link
 • Dee

  Am mai comentat pe blog-ul lui Ariel. Adevarul e undeva pe la mijloc, dar modul de realizare al campaniei mi se pare prostesc. Mesajul e confuz, nici nu mai stii care e problema. Cum s-a ajuns la mortii din revolutie pornind de la niste pardalnice de reclame? M-a “sensibilizat” la maxim :/
  Sunt de acord cu cele de pe blocuri, pentru ca le mai infrumuseteaza putin si ajuta asociatiile de proprietari, macar cu un pic. Normal ca oricine si-ar inchiria ce poate pentru publicitate, daca de acolo iese un ban, de aceea ar trebui reglementata existenta reclamelor, dimensiuni, spatii unde pot fi afisate etc. Dar de ce trebuie eliminate? Sa vedem blocuri gri si ruginite?
  Nu sunt de acord in schimb cu cele plasate de niste minti crete prin intersectii, statii de transport in comun, in asa hal incat nici nu te mai poti asigura in trafic.

  Raspunde · link
 • de ce?

  dee, ai dreptate, asta e principala problema: mesajul e un picut cam confuz si e fortata sensibilizarea (dar trebuie sa recunosti ca melodia face totul) :D

  Raspunde · link
 • Dee

  Melodie? Care melodie? Sunt sclav pe plantatie, te citesc de la munca si la noi nu e voie cu muzici :P

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog