Blog > Opinie >

London 2012

11 iunie 2007 - 17:25

paralympic_emblem_154×171.png

S-a mai vorbit despre logo-ul London 2012, pentru Jocurile Olimpice la Alexandru si la Cristi. Pareri pro si contra. Dupa mine, ideea logoului, desi foarte noua si novatoare – un logo dinamic, in miscare, schimbator, e proasta. Nu foarte buna, nu mediocra, nu foarte proasta, ci proasta. De ce o vad drept proasta? Pentru ca necesita explicatii, necesita un filmulet de prezentare, o promovare, necesita chestii suplimentare. Un student la arte ti-ar spune imediat ca logo-ul e de sine statator, nu trebuie sa necesite nimic. El reprezinta, nu are nevoie sa fie reprezentat.

 

Filmul de prezentare a bandului si a ideii de “Everyone’s Game”:

In esenta, e un logo dificil, greu – greu de inteles, greu de asociat cu ceva si mai ales greu de retinut. Cred ca ei, creatorii, tot lucrand pe el – pentru ca pare lucrat mult, din multe idei – au inceput sa-l placa… dar dupa primele reactii ale celor din jur s-au gandit ca nu e asa de reusit si se impune si o campanie de promovare a lui (plus ca le mai iesau bani din asta). Nu cred ca s-au gandit la explicatii de la inceput, explicatiile au venit pentru cei care trebuia sa-l aprobe si sa dea banii.

Oricum, sunt oamenii care vazandu-l de mai multe ori au ajuns sa-l placa, deci nu e complet ratat… Nu spun ca nu au existat si variante mai proaste, dar era loc de mai bine.

 

Sa vedem si filmele explicative (care au primit 2 si respectiv 3 stelute de rating pe youtube):

»   «

13 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • alexandru petras

  cu un singur lucru nu sunt deacord : ca e greu de retinut!
  O nuuuu…. nu e greu de retinut. Odata vazut esti virusat! :)

  Raspunde · link
 • de ce?

  eu nu as reusi sa-l schitez nici cu el in fata …

  Raspunde · link
 • alexandru petras

  nu ma refream sa-l reproduci mecanic …ci sa-l recunosti doar vizual… cu recunosti un brand din alte branduri.

  Raspunde · link
 • Mihai C

  Eu nici daca l-as vedea pe strada nu l-as recunoaste. Okay. Reprezinta 2012 scris foarte ciudat. So what? Ce e cu culorile si desenele din cifre? Daca ar fi sa-l asociez cu ceva l-as asocia cu anul 2012. Nu are, fara sa ma uit la explicatii, nici un element care sa-mi aminteasca de Olimpiada.

  Raspunde · link
 • Ada

  Raman la ce am zis pe mes: un logo este ceva ce vezi, intelegi, retii, recunosti din prima. nu ceva care are nevoie de expicatii si sustinere pt a place/intelege. :)

  Raspunde · link
 • chereches

  pana la urma toata lumea se va obisnui cu el. decat sa vad ceva animalut cum am tot vazut la tot felul de evenimnete sportive mai bine vad graful asta.

  iar logoul cu promovare de care va avea parte va ramane in mintea tuturor.
  sa nu uitam ca nici semnul nike nu a insemnat nimic pentru proprietar. a cedat cu greu si l-a acceptat. doar dupa multi ani a reusit sa-l inteleaga si a dat o parte din actiuni creatoarei.

  timpul le rezolva pe toate. uf, bine ca nu s-a nascut ceva animalut!

  Raspunde · link
 • de ce?

  Dar cu nike se intampla totul acum ceva zeci de ani. Atunci conta mai putin, se stiau mult mai putine…

  Raspunde · link
 • Anapoda

  In stanga e un barbat in picioare. In dreapta, sprijinita cu capul de barbat, sta in genunchi o femeie. Ce dreak de logo e asta?

  Raspunde · link
 • de ce?

  anapoda: ce imagineatie ai! :)) )

  Raspunde · link
 • catharsis

  Dupa ce culori s-au folosit, ar trebui promovat cu “Everyone’s Gay”

  Raspunde · link
 • alexandru petras

  @catharsis: geniala de proasta idee … dar nu ma mira … ai spus ce gandeai

  Raspunde · link
 • catharsis

  @companio_secundo: e bine ca esti pregatit si nu te mira chiar orice….

  Raspunde · link
 • Nume (necesar)

  ceeee? expertu’ lu’ peste? ce nike, ce creatoare? a fost un tip cel care a desenat simbolu’, pe cativa dolari, platiti atunci, pe loc… si nike, pe deasupra, era nu’s ce zeitate greceasca, daca-mi amintesc bine ceva paj al afroditei, de vestea victoria (da’ sigur wikipedia stie mai bine, asa ca nu va sfiiti)… na, ca sa vezi cum isi dau unii care n-au habar cu parerea… acuma, no, si io… da’ parca logou’ ala de-i zice cu 2012 era la ceva olmpiada, nu? unde-s cercurile?!? alea olimpice, nu alea de la audi… in rest, e complet aiurea, da’ fiindca e complet pe langa subiect e chiar dezastruos, zau asa… asa, ca mi-am amintit, de vorba cu nike: pai cand iti denumesti compania cu ceva ce aduce a victorie si ai un logo ce seamana cu bifa aia de o puneau profii (tare rar, ce-i drept) prin extemporalele noastre (si examene, la faculta) la ce te gandesti, oare? ai?…

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog