Iarna car si vara sanie

24 iulie 2007 - 22:44

Eu ma ghidez involuntar dupa principiul vechilor (mai mult sau mai putin) intelepti: Fa-ti iarna car si vara sanie! Raceste vara si oftica-te iarna, cu alte cuvinte.

In weekend. Afara erau 45 de grade iar inauntru (inauntrul meu) 40. Soarele batea din toate partile, de parca-si inchiriase oglinzi. Fun, nu asa. Afara cer si soare, inauntru ploi si jale, curgeau apele pe mine mai ceva decat pe reporterii plecati creanga prin desert. Si asta de ce? Pentru ca noaptea a batut vantul, cu ceva par in spatele meu, de l-a betejit in halul ala. Imi spunea cineva ca “nu ai cum sa racesti daca dormi cu geamul deschis – afara nu sunt mai putin de 25 de grade noapte”. Am demonstrat cu brio ca se poate, mai ales daca ai toate geamurile din casa deschise.

Imediat dupa ce am racit, cumva in ciuda mea aerul a devenit atat de fierbinte si statut de-ti venea sa-l impingi cu palma intr-o parte sa poti respira. Satul de stat si satul de aer am decis ca medicamentele multe ajuta – am cumparat de toate, puteam sa fac salata de ele. Am constatat intre timp ca mai bine-mi cumparam cate un tricou in plus pentru fiecare noapte a saptamanii, ieseam mai ieftin.

Mie mi-a trecut perioada ciudata, dar si vremii – acum e cald ca la Sulina dar bata vantul ca la Focsani. Parca mai bine-mi cumpar masina cu clima decat sa-mi fac sanie si car. Mosii cu povestile lor sunt cam degeaba.

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • En Sabah Nur

  si pentru noi ‘sanatosii’ e la fel de cald, chiar ma gandesc daca la noapte o sa dorm cu geamul deschis sau nu :-?

  Raspunde · link
 • vlad

  intre 1 si 5 dorm ca sunt praf pe caldura aia :|

  Raspunde · link
 • Hellene

  Pai normal ca ai racit, “cu toate geamurile din casa deschise”. trebuia sa il lasi si tu numai in camera ta si intredeschis, sau daca ai sita na…e mai bine, nu intra atatia tantari. Da’ lasa, ca numai oamenii destepti racesc vara. :P

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog