Blog pentru bani

14 decembrie 2007 - 16:23

Scrii pentru bani sau din placere? O alta initiativa draguta, fara finalitate, e adevarat, dar stricata de ultimul rand din post:

Dragi colegi bloggeri, daca macar nu afisati aceste bannere, povestiti despre aceasta campanie (nu cu link de la mine .. sa nu credeti ca vreau indexari sau vizite); puteti spune ca e campania voastra !

Poftim atunci, link nofollow, dar cine il crede? Nu mai bine lasa initiativa ca o curiozitate personala? Asa e inca unul care striga ca nu striga

Si ca raspuns: eu scriu din placere, dar si castig bani din asta. Inca nu se face problogging in Romania decat cu search engine spam – nu cu un blog in adevaratul sens al cuvantului => user generated content, citizen journalism, reviews etc.

»   «

14 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Napster

  Eu il cunosc destul de bine pe Ciorapel si pot spune ca nu e interesat de numarul de vizitatori sau cine stie ce venit din reclame. Mai e mult pana se scot bani din blogging in RO. Pana atunci, poate vedem si noi un cec la jumatate de an.

  Raspunde · link
 • de ce?

  bani se scot, dar nu exista problogging

  Raspunde · link
 • fulgerica

  si in ce conditii va exista problogging? :)

  Raspunde · link
 • Ciorapel

  Stricata de ultimul post ? Am vrut sa evit comentariile gen “uite-l si pe asta .. vrea indexari sau vizitatori”.

  Cat despre blogging .. pornind de la definitia de baza a blogului, trebuie sa fie un loc unde fiecare isi spune puctul de vedere, si isi utilizeaza dreptul la libera exprimare; de la acest fenomen pana la zeci de reclame sau posturi doar de dragul sa fie, e un pas mare.

  Ca sa fac o paralela cu perioada in care ne aflam : Colindul a plecat de la placerea de a anunta nasterea Domnului .. sau placerea sarbatorilor; acum, daca X se duce cu colindu` la Y si ii da 2 lei, il injura de toti sfintii ..

  Prefer sa numesc bloggeritul pentru bani mai degraba “prostitutie virtuala” decat “servici”.

  Sarbatori fericite !

  Raspunde · link
 • de ce?

  intelegi putin fenomenul si nu vezi decat o parte dintre aspecte :)

  (desi in felul tau ai un pic dreptate, iar revolta ta sigur a pornit de la un exemplu concret)

  Raspunde · link
 • Napster

  Putem afirma ca orice om isi are interesele, dar sa nu le interpretam dupa bunul plac si sa mizam pe moralitatea oamenilor :)

  Raspunde · link
 • Ciorapel

  Vorbind serios … poti face tu un post prin care explici bloggerilor mai mici (gen eu .. Napster) cum vede un bloger mai mare viata asta in log-uri ?

  Chiar sunt curios :)

  Raspunde · link
 • sorin

  Eu vreau sa iasa in fata:
  - cei care scriu numai pentru bani si o fac cu acceasi placere cu care se scoala intr-o dimineata ploioasa sa mearga la lucru NEGRU
  - cei care scriu din placere si ar refuza la un moment dat orice posibilitate de a castiga bani cu ajutorul blogului
  ALB

  Pe acestia va rog sa imi dati un semn de viata. Restul, cred eu peste 95% dintre bloggeri, nu pot fi descrisi in alb sau negru, ci diverse nuante de gri.

  Eu de exemplu sunt 80% ALB -va las sa ghiciti ce are 20% si e negru la mine :)

  sase-sase

  Tu ce fel de gri esti?

  Raspunde · link
 • Napster

  Frumos expus sorin! :)

  Raspunde · link
 • Programare Sociala

  Lol. Guess I’m whity white. 100%.

  Raspunde · link
 • Ivtcl'

  Bine zis sorin
  momentan si eu tind spre un alb imaculat (nu pentru ca folosesc noul inalbitor “placere nu bani”) pentru ca nu prea am timp de bloggerit si nu am depasit nici macar prima luna de cand am blog…

  eu sunt curios daca de pe 6 pana acum a recunoscut cineva ca are blog doar pentru bani…si daca a folosit cineva “butonul” “scriu pentru bani”
  si daca a facut cineva treaba asta ce urmeaza?…luam niste pietre si aruncam dupa el?…ii dam niste comentarii legate de ma-sa?…ii dam foc la casa?…sau orice altceva?

  ciorapel fi mandru ca ai atras cat de cat atentia prin blogosfera si ca nu ii stresezi asa tare pe cititori cu zecile de reclame dar treci peste pentru ca din definitia pe care ai dat-o => drept la libera exprimare….si nu ar trebui sa te intereseze pe tine cum se manifesta ceilalti pe blogurile personale

  in concluzie nu ai reusit decat sa imparti blogosfera intr-o singura felie :))..

  Raspunde · link
 • cristi

  si eu il cred (pe ciorapel) :). Nu vad de ce, cum vine unul cu o initiativa buna si spune ca nu o face pt link-uri catre ele, trebuie sa nu il credem. Cat despre “fenomenul de blogging”, sunt tot pe aceeasi lungime de unda. Usor e sa zici “ba nu-i asa”, mai greu e sa explici …”de ce” ;)

  Raspunde · link
 • Marius Sescu

  Majoritatea celor care scriu, chiar daca nu castiga bani din asta, sigur s-ar bucura daca ar face-o!
  Sa fim seriosi, cui nu i-ar place sa scrie din pasiune, si sa mai si castige din asta!

  Raspunde · link
 • Jailyn

  If ionfrmtaoin were soccer, this would be a goooooal!

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog