Bloggerilor incepatori

24 decembrie 2007 - 2:52

In ton cu discutiile recente bloggeri mari vs. bloggeri mici, 5 greseli frecvente intalnite in special la bloggeri incepatori, cu tot cu exemple, si sfaturi vizavi de ele.

Putini bloggeri reusesc sa-si faca de la bun inceput un nume, un brand, sa fie recunoscuti de audienta drept “asta e ala care…”. Doar blogurile cu idei putine si fixe, vorba lu’ Novac, (vezi andaa, eloa sau altele) reusesc din prima, restul fac greseli multe inainte de afirmare, greseli care le amana succesul.

1. Url diferit de titlul blogului

Prima si cea mai grava greseala. Exista multe bloguri botezate neinspirat in genul: A small piece of meanaayana.wordpress.com – exemplu la intamplare din topul WordPress.com.

Poate unii au citit pe acolo (eu am citit, e clar ca o mai fac destui fiind pe locul 16), poate unii au auzit de ea, poate are deja fani sau dusmani, dar ma indoiesc ca a retinut cineva blogul drept “A small piece of me”, desi blogul asa se numeste, asa spune titlul lui ca se numeste.

De semnat se semneaza cu anaayana, in url scrie anaayana, dar in header e trecut mare A small piece of me. Am verificat in Technorati, lumea a pus “anaayana” in blogroll, nu “A small piece of me” – creaza confuzie. Un cititor mai neatent ar spune ca nu a ajuns unde trebuie daca vede ca titlul mare e altul decat textul pe care a dat click. E ca si cum ai da click pe un link cu Google, dar in pagina ajunsa scrie mare Yahoo. Continuare..

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Dany

  Stau bine la capitolul Gramatica :> :> :>

  Raspunde · link
 • Emauel

  In cazul meu numele blogului e si adresa blogului.
  Dar de cele mai multe ori ma numesc Emanuel sau Ihtys.Astfel al unii in blogroll sunt Emanuel, la altii Ihtys, si la altii Academia Nae,

  PS Unde e problema la min’ ?

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Cum mi se pare ok “sa ma iau” de alti bloggeri? « Gramo’s World
  27 decembrie 2007

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog