Studiu. Credibilitate

15 decembrie 2007 - 22:52

Daniela Iosub a realizat un studiu foarte interesant despre credibilitatea bloggerilor in raport cu presa (in partea 1) si despre credibilitatea bloggerilor prin prisma advertorialelor rulate in cadrul blogului (partea a 2-a). Prezentarile pot fi downloadate de asemenea si in format pdf. 1 si 2.

Nu a avut anvergura RoBloggerSurvey, avand doar 148 de respondenti, dar este fara doar si poate un inceput bun in directia studiilor despre comportamentul online al userilor.

Prezentare 1:

Prezentare2:

»   «

10 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • WhiteWolf

  Si voi, acum, cam ce faceti ? Incercati sa o ajutati cu lucrarea de diploma sau sa o legitimati, intr-un anume fel ?
  Bre, si oamenii de stiinta de pe langa ziare ca Libertatea si Click fac studii. Si departamentul specializat al Cotroceniului o mai comite; cel putin periodic. So what ???
  Omul e subiectiv de mori. La fel si realitatea
  Si la cate personalitati multiple sau pe floppy disk exista de-a lungul si de-a latul www-ului, studiile de genul ” io’s Darwin si vorbesc de bloggeri ca despre maimutze” ma lasa rece cata vreme sunt facute la modul “io de capul meu; ala singur si subiectiv ca al oricarui altuia”
  Ce vrea (moa, ca si ) naratoru’ sa exprime ?
  Sunt chestii cu adevarat importante. In si pentru Romania.
  In si pentru jurnalism. In si pentru planeta
  Poate’s prost insa, la cate chestii cu adevarat importante se invart in jurul nostru, zilnic, sa stai pe coada in fata monitorului si sa te rupi din dejte pana te licentiezi in blogging chiar nu mi se mai pare interesant.
  Sau, poate, era mai corect sa fi spus “puturosenie” ?

  Raspunde · link
 • Sorin

  Ideea sondajului este interesanta. Sunt foarte curios de motivatia din spate. Cumva s-au citit carti de tip “market your business on blogs” sau similare? Si-a pus cineva din Romania problema de articole pe blog platite, pe alte bloguri decat cele ale redactorilor de publicatii?

  Daca stiti vreun exemplu de posturi platite in Romania, dati-mi si mie un link va rog.

  Raspunde · link
 • de ce?

  gasesti si pe blogul asta la o cautare mai atenta :)

  Raspunde · link
 • Jen

  motivatia din spate este doar o lucrare de licenta…

  Raspunde · link
 • de ce?

  da, dar asta nu-l face mai putin util, mai ales ca nu exista asa ceva :)

  Raspunde · link
 • Jen

  nu la asta ma refeream, ci la faptul ca mi s-a parut ca sorin banuieste o motivatie comerciala sau de marketing. am vrut sa fie clar ca nu e nici o firma care a comandat un studiu, ci doar o persoana care a abordat pentru lucrarea de licenta o tema de actualitate :) si ca nu numai studiile ‘cu staif’ sunt interesante.

  Raspunde · link
 • de ce?

  ah, perfect de acord, desi marketingul va profita de pe urma lui :D

  Raspunde · link
 • Jen

  sa-i zica mersi danielei ca le-a facut munca :D

  si eu imi fac disertatia despre bloguri (culturale), dar n-o sa ajung faimoasa pentru ca mare parte din ea o sa fie pe baza studiului facut pe bookblog. mai stiu cel putin o persoana care si-a facut disertatia despre bloguri, deci domeniul incepe sa devina mai cunoscut… noroc ca-s si profi destupati la minte :)

  Raspunde · link
 • Sorin

  In cazul asta Jen felicitari pentru idee. Da, credeam ca ai facut-o in urma citirii unei carti sau la “comanda” :D

  Sper sa foloseasca cuiva rezultatele studiului tau si sa-i inspire si pe altii sa cerceteze sfera blogging-ului in Romania.

  Si da, o sa ma uit mai atent sa vad despre ce review-uri e vorba, da nu in seara asta ca am petrecere ;)

  Raspunde · link
 • Jen

  sorin, eu nu-s autoarea studiului, dar am ‘participat’ la el, daca pot spune asa (adica i-am raspuns danielei la chestionar si am schimbat vreo 3-4 mailuri).

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog