Blog > Stiri >

8 milioane de utilizatori de internet in Romania

18 ianuarie 2008 - 9:31

Mediacafe (cei care vand publicitatea pe Yahoo) si-au publicat ratecardul pe ianuarie, dar nu cifrele fantastice privind cele peste 1.000.000.000 (un miliard) de afisari in Yahoo Messenger sunt importante, ci acei 8,5 milioane de unici – cititori de mail Yahoo – sunt importanti.

Adica avem peste 8 milioane de utilizatori de internet in Romania? Parca anul trecut arunca lumea cu caramizi dupa cei care sustineau ca sunt doar 7 milioane…

Nu se stie daca cifrele sunt comparabile cu cele din trafic.ro sau BRAT, dar 8,5 milioane “unique browsers” e o cifra mare pentru Romania. Asteptam reactii sau clarificari…

»   «

18 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Nicole

  E mult , e putin ? Si ce ar insemna asta ? Cred ca daca cifra este reala , inseamna ca e de bine …

  Raspunde · link
 • SlimR

  in conditiile in care eu intru cu 2 browsere si pe al doilea se logheaza si alti useri…

  sa nu uitam de cei care au laptopuri si intra si de la serviciu etc.

  Raspunde · link
 • KillerINC

  si sa nu uitam ca foarte multi utilizatori au net de la RDS …care schimba ip-ul de fiecare data cand te conetezi …. lucru care poate sa dea un pic peste cap contoarele lor …. din cauza ip-ului dinamic folosit de foarte multi furnizori de internet din romania s-ar putea ca datele aea sa nu fie prea exacte

  Raspunde · link
 • Programare Sociala

  Oficial, in 2005 eram toti 21.623.849 romani (11.879.897 urban si 9.743.952 rural).

  Cati din aia de la tara au internet? Pentru ca nu cred ca au prea multi. Deci ar insemna ca din 12 milioane aproape urbani, 8 milioane se dau pe net.

  Dar neoficial, cred ca suntem 16.000.000 romani in tara. Restul in afara. Deci vorbim de cei 16 milioane.

  Adica jumatate din noi folosim internet?

  Logica mea suge? I think not! :D

  P.S. Eu sunt ala de am Opera, IE7 si Firefox la serviciu si acasa, deci 6 browsere. Si cand n-am ce face mai intru si cu Opera Mobile de pe PDA. Deci sunt contorizat 7 in 1. :D
  Dar eu sunt exceptia poate…

  Raspunde · link
 • Programare Sociala

  Revin…

  Abonamentele de retele telefonice fixe (Romtelecom, RCS&RDS, UPC) sunt aproximativ 4.391.000.
  Din astea linii telefonice cate au asociate internet?

  Raspunde · link
 • aprozarnet

  au unii mai multe conturi, fiecare:)

  Raspunde · link
 • artistu

  io cred ca intr-adevar e mai mica. dar nu foarte mica. Pentru ca vad cresterea celorlalte servicii conexe netului. Asa ca eu votez cu DA.
  ;)

  Raspunde · link
 • Eddie_666

  Cifrele sunt mari…numarul de utilizatori de internet depinde de multe variabile, totusi..printre care IP dinamic, calculator, browser, VARSTA, etc

  Raspunde · link
 • Ionut Oprea

  Salut,

  Unique Browsers nu sunt utilizatori de internet. Sunt, probabil, vizitatori unici, stabiliti pe baza de cookie-uri. Asta inseamna ca daca am 2 calculatoare cu cate 3 browsere si le folosesc pe toate, voi fi numarat ca 2 x 3= 6 Unique Browsers.

  In prima jumatate a lui 2007 erau 4,52 milioane de conexiuni active la internet numarate de ANRCTI. E singura cifra exacta care ne da o dimensiune a folosirii internetului in Romania, insa nu ne spune cati utilizatori sunt efectiv, si e cam veche, pentru ca vorbeste de primul semestru al anului trecut, si daca se pastreaza aceeasi rata de crestere, ar trebui sa avem aproape 6.2 milioane de conexiuni in 2008. Insa e doar o presupunere, un calcul teoretic.

  Numarul efectiv al utilizatorilor de internet e undeva intre cele doua cifre, intre numarul raportat de conexiuni active si browserele unice numarate de Yahoo.

  Raspunde · link
 • CTI97

  sa mai schimbe ecuatiile, ca nu se aplica la romani :) oricum eu tocmai am renuntat la yahoo mail, caut solutii sa renunt si la yahoo msg.

  Raspunde · link
 • Cristy2U

  ba si eu fac parte dintre aia 8 milioane… ma simt important b-) :”>

  Raspunde · link
 • artistu

  Deci dupa cum sice si Ionut, macar 5 milioane avem.
  :D

  Raspunde · link
 • jurnalistul independent

  Sunt foarte multi bani castigati din traficul pe site-uri.

  Raspunde · link
 • ice4you

  Eu zic ca sunt mai multi … cel putin la mine in oras nivelul de acoperire este de minim 70% si nu exagerez deloc. In orasele si mai mari procentul cred ca este si mai mare …

  Raspunde · link
 • but petru

  …mda sunt din ce in cer mai multi….sa nu credeti ca aia de la tara nu au internet…fiti seriosi nu vacredeti voi mari inaintati ca nu sunteti…vo dat ceausescu un apartament cu 2 cam si va cacati pe voi de oeaseni…..

  Raspunde · link
 • cristi1900

  numerele acelea nu sunt neaparat cele mai reale pentru k eu am 5 conturi pe yahoo si internetul mi se deconecteaza din 10 in 10 min de unde rezulta k eu fac ft multe vizite zilnic de la 10 incepand plus k eu la scoala lucru pe clc k sunt la profl mate-info si stau si aks ft mult la clc numai eu fac un procent din vizitele lor :-”

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. NICOLESCUblog.ro » Blog Archive » Scurt pe 2
  20 ianuarie 2008
 2. quickies, titlu cu trademark
  17 februarie 2008

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog