Blog > Internet > Mail pishing Hi5

Mail pishing Hi5

29 Ianuarie 2008 - 14:14

S-au gasit niste baieti destepti care sa profite de nebunia creata in jurul Hi5ului ca sa distribuie niste spywere. Trimit mailuri care seamana foarte bine cu cele originale, chiar si la sender apare info@hi5.com, dar la vizualizarea headereler complete se observa diferentele.

Sub forma unei cereri de “prietenie” valide se instaleaza un toolbar, zis pentru hi5. Linkul de Accept Friend nu duce spre hi5, ci spre o pagina de pishing. Chiar si structura url a linkului e bine construita, semena cu cea de hi5. Mai mult, de pe pagina care instaleaza toolbarul toate linkurile duc spre hi5.

Cum arata mailul de pishing + headere + highlight de link:

mail-pishing-hi5.jpg

Cum arata headerele unui mail valid de hi5:

mail-valid-hi5.jpg

E foarte probabil sa fie romani cei care incearca pishigul, chiar daca whoisul arata altceva. Domeniul suna caraghios de romaneste guramati punct com

»   «

Citeste mai departe

21 comentarii · Comenteaza »

  • aMa

    Hah, am observat si eu chestia asta ieri, oricum nu su instalez nici un toolbar ca nu am nevoie.

  • Antimiorita

    primisem si eu asa ceva, dar m-am prins ca e phishing si am ignorat.

  • Kappacelu`

    Stiu si eu pe unu` care facea de-astea cu hi5, initial nu pricepeam de ce ma roaga sa fac o interfata de login care sa ii dea datele pe e-mail:))

  • skreach

    E chiar aşa de greu?:)

  • Kappacelu`

    @Skreach: ce sa fie greu? Tipu nu stia ce e ala php,dar stia telul, sa ia conturi de hi5:))

  • Draqos

    Macar stia ceva :)

  • Napster

    Bine le face!

  • C.T.Daniel

    Ce sa faci … nu toata lumea e sanatoasa.

  • psaico

    da… si eu am primit aseara mailul :|

  • Ionut Puiu

    Uneori sunt mai periculoase invitatiile de la diversi decat un toolbar cu virusi

  • aievea

    dap…pe mine m-au pescuit. mno, shit happens, sorry about the language.;))

  • John Doe

    Admir phishingul asta! Sa vedeti ce o sa planga ratatii dupa conturi.

  • Catalin Ticheru

    forte originala adresa site-ului de redirectionare :)

  • azd

    da,e naspa ce s-au gandit sa faca..oricum fiti atenti si nu o sa se intample nimik cu conturile voastre e pe hi5

  • boyarul

    Si, pana la urma, ce ar face cineva cu niste conturi de “haifaiv” ???

  • giselle

    quero fazer uma reclamação denunciara uma foto minha que esta meus seio tampados,e hi5 tirou e ainda me mandou um aviso de corte de minha página,não tem nudismo em nenhuma foto minha,tem casais que ja denunciei com fotos de sexo explicito,acho que vo^çês tem que olhar melhor as foto tenho uma filha de 7 anos que entra na minha pagina,ninca colocaria pornografias e todas fotos que estão ali são minhas e de meus amigos.agradeço a atenção

  • hi5

    Fura profile si le foloseste sa faca reclama la alte situri cu adsuri…
    Multe profile au peste 2-3000 de prieteni

  • Hi5

    Stati sa vedeti phisingurile indexate de google cum arata:|

  • radio online

    Aici are dreptate colegul stai sa vezi ca era un subdomeniu talentatu.3x.ro care era pagina de scam ,in fine good job pt baietii care au facut chestia asta ;)) apropo “hi5” ce ce cu copia aia fidela ……

  • kyme32

    @C.T.Daniel wellcome to the cyberspace tata…aici is 2 feluri de oameni…care trag teapa si care iau teapa, obisnuieste-te cu idea asta!
    ori dai ori iei, mai ales printre romani, nu te pune nimeni sa dai accept la friends din mail(cel putin eu nu dadeam cand aveam cont) nimeni nu te pune sa instalezi un toolbar care e enervat si daca ar fi unul real.
    a, inca ceva la modul general, cei care nu au chef sa iea tepe sa isi gaseasca alta ocupatie, eu unul cu asta imi petrec plictiseala, cu o gramada de tantalai care habar nu au ce e ala backdoor sau exploit
    Toate cele bune.
    Numai respect!

  • Maryo...

    vrau si vei sa fiu o vedeta mai mare de cat sunt…..:::*

Comentariul tau

Vezi si ceva reguli de comentarii pe blog.