Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor fura

4 martie 2008 - 18:30

Cautam astazi pe net modalitati de a reclama mai simplu o firma, fara sa ma deplasez aiurea pana la sediul OPC. Am gasit pe la denisuca printr-un post ca ANPC-ul accepta sesizari online.

Intru pe site. Ma distrez vazand ca merge pe WordPress si ma apuca pe mine cheful sa caut creditele. Nu exista credite, nimic, nada, canci. Ca sa fie si mai aiurea, chiar si creditele temei vizuale sunt schimbate in fisierul CSS

UPDATE: S-au conformat intre timp :)

Theme Name: anpcnet.ro
Theme URL: http://www.anpcnet.ro
Description: anpcnet.ro
Author: Based on Vertigo Blue 3 by Brian Gardner
Version: 1.0

Cum arata inainte CSS-ul:
anpc-css-crdits.jpg

Mai sa fie, zic. De unde pana unde e facuta de ei tema si de unde pana unde si-au permis sa modifice asa grosier creditele? Ca au pus 2 poze si au modificat doua culori din tema lui Brian Gardner face ca tema sa fie a lor? Stiu ca e la moda sa-l furi pe Brian, dar, la naiba, omul ala munceste pentru o tema. Iar daca a pus-o gratis pe net.. macar niste nenorocite de credite sa primeasca.

Si cica la ei trebuie sa ne plangem cand altii ne fura… Mda.

»   «

11 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Muzica noua

  Asta da furt :))

  Raspunde · link
 • Oribilul

  Atat timp cat acestea (wordpress si tema respectiva) sunt oferite “under GPL License” nu vad nici un furt. Furtul e atunci cand nu respecti licenta sub care se distribuie softul respectiv.

  Raspunde · link
 • de ce?

  oribilul: sa-mi spui tu licenta aia care-ti permite sa schimbi copyrightul la munca altuia sau sa ti-o insusesti

  Raspunde · link
 • Denisa

  Iuhuu, super tare faza! :D

  Raspunde · link
 • Cristi Roman

  Cum necum, totusi e bine sa mergeti pina la capat cu reclamatiile online la ANPC. Eu am facut-o de 3 ori, mi s-a raspuns de fiecare data: o data si-a luat o firma de maxitaxi 10.000 lei noi amenda, o data o covrigarie, si o data – cea mai importanta – am schimbat modul de facturare al RDS – fiindca alaturi de mine au mai depus plingere inca vreo mie si ceva de oameni.

  So, go for it!

  Raspunde · link
 • Oribilul

  de ce: nu esti atent la nuante ca foarte multi altii care-si distribuie munca pe internet fie ca e vorba de programe, imagini, teme wordpress utilizand licenta GPL fara sa INTELEAGA aspectele legale ale acesteia.

  Aici gasesti licenta GNU General Public License

  Singurul aspect jenant in toata povestea asta este modificarea din style.css. Aici intr-adevar daca tema ar fi redistribuita s-ar incalca licenta GPL.

  Raspunde · link
 • Denisa

  Eu am făcut şi mi-au răspuns. Dar până la urmă m-au sunat de la Artima să-i scuz. :D

  Raspunde · link
 • fabeto

  Cred ca nua fost cu rea intentie.Eu zic sai iertam.Caci sunt si ei mici si scumpci.SI oricum gfe dastea nu fac in fiecare zi nu-i asa?:(((

  Raspunde · link
 • macabroo

  Subscriu la chestia cu eficienta plangerilor online: chiar functioneaza. Cat despre tema nu e tocmai ok, dar mi se pare ca problema paleste in fata faptului ca AU o tema, si ea CHIAR foloseste la ceva.

  Raspunde · link
 • Dumi

  Ei n-au nici o vina ci cei care le-au facut site-ul… sunt convins ca au prezentat totul ca fiind rodul muncii lor… deci amendata ar trebui sa fie prestatorul nu beneficiarul…

  Raspunde · link
 • Cristi

  Pacat de ei… mai faceau si ei trafic daca activau mod rewrite…
  oare cine se ocupa de site-ul lor… stie de permalinks ?

  Simplu modificat – furat, e al meu :))

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog