Open ID server pe blog

10 iunie 2008 - 14:34

Ca sa nu ma mai complic la diverse comentarii prin diverse locuri am ales sa folosesc OpenID-ul. Ca sa simplific rau de tot lucrurile am zis ca cel mai bine e daca mi-l controlez eu, deci sa-mi fac un OpenID server chiar pe blog, de ce sa las link catre yahoo (care au implementat openid-ul), flick, technorati, etc. cand pot sa las spre propriul blog?

Solutia aleasa a fost PhpMyID. Doua fisiere, din care unul de configurare.

Configurare: username si un md5 pentru parola, nick, nume, prenume, limba, data de nastere, avatar daca e cazul (multe sunt optionale).
Instalarea e doar upload pe server.

Ca treaba sa fie completa dupa instalarea prorpiuzisa mai trebuie 2 linii trecute in <head> si gata, OpenID pe blog, pe unde trec scriu doar linkul blogului si pot comenta, ma pot loga, etc.

<link rel="openid.server" href="linkul spre fisier" />
<link rel="openid.delegate" href="linkul spre fisier" />

»   «

4 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Programare Sociala

  Nu înţeleg ce îmi trebuie…
  Ca să mă pot autentifica pe alte site-uri cu link către site-ul meu, atunci site-ul meu ce anume trebuie să implementeze? Provider sau Consumer?

  Noţiunea de server OpenID mă bulversează, pentru că din ce am văzut, server înseamnă oarecum să ai şi un http engine care să servească o pagină cu un formular de login…

  Nu pot să zic că sunt tocmai documentat, dar nu pricep cum te autentifici de pe alte site-uri, dacă bagi adresa blogului tău. Păi ori bagi o adresă specială unde să răspundă un service ori bagi adresa http…

  Raspunde · link
 • de ce?

  provider

  tu te autentifici la inceputul sesiunii web (cand deschizi browserul, ca exemplu zic) in contul de pe siteul tau.. (de aia iti setezi parola si username) iar mai departe siteurile cu open id verifica (pe linkul dat de tine) daca sesiunea ta se regaseste acolo, daca se confirma sa fii cine zici ca esti :D

  Raspunde · link
 • Programare Sociala

  Deci e vorba de aceeasi sesiune care se pastreaza in browser pe toata durata browsingului?

  Habar nu aveam ca session-ul merge in regim de crossdomain sharing…

  Raspunde · link
 • de ce?

  nu, sesiunea e cu siteul tau, nu e crossdomain. dar siteul tau (serverul) in baza unei interogari openid ofera informatii pentru autentificarea pe siteul respectiv (pe care comentezi ori whatever)

  dar se poate folosi si mai altfel :)

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog