Deceblog.net valideaza!

16 iulie 2008 - 22:44

Finally. :)

De cand am facut tema asta noua am avut o problema constanta cu validarea din cauza videoului de youtube vesnic in sidebar (un feature pe care il doream). Metodele de introducere a flashului (obect sau embed) in pagini nu sunt prea pe placul validatoarelor, cu atat mai putin daca e vorba de codul oferit de youtube (e twice-cooked in limbaj specific – combina <object>-ul cu <embedu>-ul, atribut proprietar).

Pentru cei interesati de metodele de inserare a flashului in pagina, avantajele si dezavantajele lor – un articol complex pe A List Apart.

O solutie conform standardelor web, care respecta cateva norme de accesibilitate si este SE-friendly, ar fi libraria SWFObject, desi limitata la randu-i de activarea JavaScriptului. Compromisul este totusi ok. Ofera continut alternativ in cazul lipsei suportului JavaScript sau pluginului Flash necesar.

Youtube are chiar un API pentru playerul javascript bazat pe libraria SWFObject, asa ca de cateva zile am lucrat la o implementare simpla pentru WordPress.

Am scris un plugin care introduce continutul flash youtube in pagina prin SWFObject. Mai existau cateva implementari pentru WordPress bazate pe SWFObject, dar toate erau relativ complicate.

Asta e extrem de simplu, dedicat Youtube. O sa-l ofer spre download in zilele ce urmeaza, dupa ce vad ca totul merge ok si dupa ce reusesc sa scriu o mica documentatie.

Me happy.

»   «

11 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • adi

  La un moment dat se vorbea despre faptul ca Adobe planuiesc sa scimbe scriptul folosit de ei pentru embed-ul obiectelor Flash cu scriptul swfObject. Banuiesc ca nu se gandeau degeaba :)

  Raspunde · link
 • Dan

  Felicitari ! Chiar nu e usor sa ai un site care e vaild :D

  Raspunde · link
 • adi

  Apropo, cred ca mai ai putina treaba.

  Raspunde · link
 • Sebah

  Mai ales un wordpress… al naibii de multe erori se pot gasi :)

  Raspunde · link
 • Dani

  frumos Dane :) felicitari

  Raspunde · link
 • de ce?

  adi: din cauza ca in specificatiile css 2.1 nu exista alpha blending, iar pentru IE6 si cand e vorba de alpha blending trebuie CSS mai special – care nu e considerat standard nici macar in CSS 3.

  alea sunt erorile :)

  Raspunde · link
 • adi

  dece? pai pentru 3 linkuri amarate (cel putin atat am gasit eu) care se vad pe home, tu invalidezi CSS-ul? exista solutii fara opacity pentru alea :)

  In fine, oricum meriti felicitari… de-ar face tot creatorii de template-uri validarea ce bine ar fi :)

  Raspunde · link
 • Darius

  De ce n-ai zis mai repede ca ti-l dadeam eu, si noi il folosim pt. TVPub! :P

  Raspunde · link
 • George

  Felicitari! Ah… doar Transitional?
  This page is not Valid XHTML 1.0 Strict! Failed validation, 7 Errors
  Ce mai astepti? :)

  Raspunde · link
 • de ce?

  hai ca v-am facut hatarul :)) valideaza si CSS-ul, iar HTML-ul e strict

  Raspunde · link
 • A.Faith

  felicitări Dane. Mă bucur să văd că ai reuşit şi chestia pe care am punctat-o eu într-un review de-al meu vis-a-vis de noua temă. În altă dezordine de idei, chestia cu SWFObject e genială!

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog