Piarizda si mailul

2 decembrie 2008 - 14:43

Ce face mai nou o piarizda trendy? Isi ofera experienta pentru organizarea de eventuri, neaparat cu tenta sociala sau culturala (doar cu tenta, sa ne intelegem), mai mult, tine sa se ocupe si de promovare. Ah, da, promovare online. Ca banii… e care este.

Bun, in teorie suna foarte dragut, nu numai ca e PR, mai e si marketer (va incerca sa si vanda online proiectul), plus promoter, deci 3 in 1, ca detergentul.

Ehehe, ce inseamna pentru o piarizda adevarata promovarea online? MAIL!

Spamarea tuturor grupurilor de disctii in care e acceptata cu mailuri imbecile. Subiectele mailurilor suna invariabil de genul: “Vino sa-l intalnesti pe Mihaita la APPO (Adunarea Piarizdelor care Promoveaza Online)”. Continut? Copy-paste din comunicatul de presa. Grr.

Ce am cu ele (cu piarizdele si mailurile lor)?

1. daca sunt abonat sau membru activ pe un grup de discutii culturale, ori poate tehnice – de ce m-ar pasiona sa-l intalnesc pe Mihaita, de care oricum nu am auzit, la o conferinta ieftina, fara o tema inchegata, cu nume tampit, care oricum are total alt public tinta decat membrii listei pe care sunt?

2. de ce trebuie sa citesc comunicatul de presa, care oricum e scris sec si neinteresant, drept mail? nu a auzit nimeni de “texte scrise pentru web”?!?

3. de ce absolut toate mailurile de genul au pe putin 2 pagini tiparite si cate un link per fraza? oricum nu le citea nimeni nici daca erau de 10 randuri..

4. ultima si cea mai enervanta treaba: de ce dracului, dupa ce imi baga 20 de linkuri in textul ala imens, trebuie sa puna atasament si un poster al eventului, neaparat de peste 1MB?!? Nu putea sa puna tt link si catre el?

Ieri o proasta trimitea 10 atasamente cu poze si postere pentru un event de cacat – in total vreo 6MB, iar astazi o alta trimitea un poster la o rezolutie buna pentru print… Baaah, v-ati tampit?

Si se supara cand zic piarizde…

»   «

10 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Manuel R. Ciosici

  Din păcate, românul nici spam de calitate nu știe să facă…

  Raspunde · link
 • numaplictisi

  vaiii saracile!iti dai seama ce frustrate sunt ele ca nu le iese nimic?si cand te gandesti ca au trimis 6 poze frumos colorateeee si tot nimic!!
  Daca o sa scriu vreodata o carte de PR o sa ii pun titlu : “Cum sa nu ajungi o piarizda” :))

  Raspunde · link
 • A.Faith

  contactează-i pe şefii ei, prin email, în care să pui linku’ ăsta. dacă te trimit la origini, spune-le că aşa te-ai simţit şi tu când ai primit email-ul de la tipa aia :P
  o întrebare: ai prefera mai degrabă să nu mai primeşti niciun comunicat de presă sau nicio informaţie cu privire la vreun event?

  Raspunde · link
 • Computerică

  Halal misto..

  Raspunde · link
 • Alexandru Petras

  @Manuel: exista spam de calitate?
  @De ce?: ar fi fain un blog in care sa fie postate firmele si piarizdele care procedeaza astfel :)Pentru ca Romania va creste prin bun simt si responsabilitate

  Raspunde · link
 • DeMaio

  Nu spun numele firmei, că mai am de stat la ea până pe 17, dar pot spune că ştiu o piarizdă care vroia să trimită către cei cu care avea treabă cinci emailuri. Aveau ca ataşament doar imagini, şi erau între 15 şi 76 MB! Da, ai citit bine, email de 76 MB…
  În majoritate, rezoluţii demente.
  Aşa că…

  Raspunde · link
 • Florin

  Ma ce aveti cu Piarizdele nu trebuie sa castige si ele un bmw ceva de la sef ? Sunteti rai :))

  Raspunde · link
 • Freeware

  Ce oameni… Cred ca niste baieti de 17 ani s-ar descurca mult mai bine decat astea…

  Raspunde · link
 • vasile

  ma, tu esti cam agramat. exprimarea ta e o varza in accelerat. iar generalizarea e o dovada de logica rahitica

  Raspunde · link
 • DeMaio

  Eu mă rezum la a observa că, pe internet, majoritatea proştilor preferă un anume nume, adică VASILE.

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog