Internet pe stick: Zapp vs Vodafone speed test

6 ianuarie 2009 - 22:48

Am testat impreuna cu un prieten undeva inainte de Craciun viteza pe internet a unui modem de la Zapp si a unuia de la Vodafone. M-am gandit sa public spre analiza rezultatele.

Locul de testare

Timisoara. Semnal full EvDo (fara Rev A) pe Zapp, semnal 3 linii din 4 pentru 3G Broadband pe Vodafone (desi 4 din 4 linii pe GSM in reteaua mobila).

Abonamente de internet mobil

Vodafone Mobile Connect de 9 euro – 1Mbps viteza maxima pentru 1GB de trafic, limitat apoi la 128Kbps si

Zapp Online Express Unlimited tot de 9 euro cu viteza maxima in functie de acoperirea desponibila, in limita a 1,5GB de trafic, redusa la 128Kbps dupa depasire.

Terminale folosite

Z040 : Modem wireless EVDO – Rev A/CDMA 1x – Soluţie de conectare wireless la internet de bandă largă (EvDo). Posibilitate de conectare în modul CDMA 1x (153,6 kbps viteza de download) si EvDo (2,4 Mbps viteza de download), acolo unde serviciul EvDo – Rev A nu este disponibil – cu până la 3,1 Mbps viteză de download si 1.8 Mbps viteza de upload.

Z040 Modem wireless EVDO Zapp

Huawei E169 USB Stick – Primul USB Stick de 900 MHz şi 3G broadband. Conexiuni suportate: HSDPA (7.2Mbps), 3G/UMTS (384 Kbps) si GPRS (85.6 Kbps). Frecventa: Quad Band (GSM 850, 900, 1800, 1900 MHz).

Huawei E169 USB Stick Vodafone

poze cu titlu de prezentare de pe zapp.ro si vodafone.ro

Modul de testare

Site: SpeedTest.net, server recomandat: Alba Iulia.

Computer de test: procesor E4500 @ 2,20 Ghz, 2 GB RAM, High-speed USB 2.0 port – ambele terminale conectate pe rand la acelasi port.

Aplicatii: AXESSTEL_MAIN Application Ver: 1.0.8.812 pentru Zapp si MobileConnect Ver: 9.3.0.9237 pentru Vodafone

Cate 2 teste pentru ambele modemuri, preluand apoi screenshoturile oferite, cu rezultatul mai bun obtinut prezentat pe pagina doi.

Pagina 1 din 2Urmatoarea →

»   «

106 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Meekuu

  Trebuia să incluzi și un Orange în test. Nu de alta dar din ce m-am jucat eu până acum Orange-ul pare cel mai ok.

  Minusul mare la Orange/Vodafone este viteza mica pe GPRS. Dar problemă cu semnal prost și viteză mică am avut și cu Zapp-ul.

  Raspunde · link
  • de ce?

   n-am avut la indemana atunci, dar experienta mea cu orange-ul a fost nasoala. ce-i drept – undeva anul trecut prin vara, dar in centrul orasului mergea scremut

   Raspunde · link
  • Adrian

   “Minusul mare la Orange/Vodafone este viteza mica pe GPRS”.
   Imi pare rau sa te contrazic, dar Orange NU ARE GPRS. Nici nu a avut vreodata. Ei au avut decat EDGE care e net superior GPRS. 1-0 Orange…
   Iar pt asta imi pare rau ca mi-am luat Vodafone.

   Raspunde · link
   • mortal

    esti varza… sau nu stii sa citesti…
    http://www.orange.ro/services/internet-ro.html

    Conectarea la internet poate fi facutã în douã moduri, în functie de tehnologia folositã: 3G+ / 3G / EDGE / GPRS sau CSD (Circuit Switched Data).

    e bine asa ?

    Raspunde · link
  • Dan

   Daca spui asa ceva de Orange , inseamna ca esti VARZA!

   Raspunde · link
 • Kvk

  Cel mai mare rezultat obtinut de mine cu zapp in centru Timisoarei a fost asta http://www.speedtest.net/result/376446719.png si cea mai mare de pana acum :))

  Raspunde · link
 • Kvl

  Test facut intr-un sat de langa Timisoara cu o singura linie de semnal si aia instabila pe Zapp http://www.speedtest.net/result/381797955.png

  Raspunde · link
  • theatrvm

   In care sat?

   Raspunde · link
 • Meekuu

  Eu am plimbat modemul de la orange prin cateva orase de prin tzara si sunt multumit de el. Nu l-am incercat in mers (nu de alta da’ politia romana n-ar fi atat de happy daca as descarca pr0n in timp ce șofez) dar pe unde-am ajuns a mers multumitor. Si spre deosebire de Vodafone ai la 10€ 3,2 Mbps nu 1Mbps. Si unde ai semnal 3G chiar merge cu viteza asta.

  Raspunde · link
 • james crissilv

  La multi ani si un an nou minunat iti doresc

  Raspunde · link
 • Valentin

  Zapp are si o conexiune mai buna decat EV-DO cu modemul 3G (HSDPA). Conexiune de pana la 7,2 Mb/s download, la aceiasi bani, 9 euro/pe luna tot cu 1,5 MB inclusi ca trafic, sau pe pre-paid tot cu 9 euro/luna aveti 3GB inclusi pentru download la viteza maxima. E pe baza de sim si functioneaza in orice terminal 3G necodat.

  Raspunde · link
 • S

  Eu am un modem PCMCIA Vodafone si l-am comparat cu cele de la Zapp si Orange, iar Orange a iesit cu mult in fata in toate zonele. Si la limita traficului, care e de 1.5 GB, fata de 1GB la Vodafone, dar si la viteza, care e de 3.6Mbps.

  Raspunde · link
 • NASUL

  Eu as alege varianta de la Orange, dar un trafic de 1-2 giga pe luna si o viteza pana in 200 kilo mi se pare prea putin

  Raspunde · link
 • Emil CHERICHEȘ

  Să o luăm așa de la început: E vorba de internet mobil! Nu poți să ceri marea cu sarea, este făcut pentru lucrurile de strictă necesitate.
  La capitolul ăsta aș zice că stăm mai bine decât americanii, la ei teritoriul fiind cu mult mai vast și în felul acesta mai greu de acoperit.

  Tehnic vorbind diferența între Orange și Vodafone este aceea că Orange are EDGE. Dacă dispozitivul este capabil poți naviga oriunde în România cu până la 220Kbps care e oricum mai bine decât GPRS.

  Raspunde · link
 • alex86

  vezi ca astia de la zapp sparg piata .. cu trafic nelimitat si prepay

  Raspunde · link
 • Kvl

  220kbps care se impart la cati etilizatori sunt conectati pe celula…. are si zapp 3G cu oferta foarte buna dar ai semnal doar in cateva orase… ai iesit din oras nu mai ai niciun strop de semnal (la ceilalti operatori in afara orasului ai GPRS). Cand o sa apara un modem care sa fie UMTS/CDMA atunci probabil Zapp va fi cea mai buna alternativa.

  Raspunde · link
  • Emil CHERICHEȘ

   @Kvl O celulă are 8-9 canale împărțite pe voce/GPRS. Undeva între un singur canal de GPRS și maxim. E foarte variabil în funcție de zona unde te afli, urban/rural, grafice de folosire șamd. Nu știam treaba asta însă, îmi mențin părerea că e mai bine decât doar cu GPRS.

   Raspunde · link
 • Blogul melcilor

  Testeaza totusi si Orange.

  Raspunde · link
 • Alinush

  Pff si chiar am avut la mine un modem Orange tot de 10 euro. Ar fi trebuit sa fac si eu niste teste sa oferim si solutia Orange, cred ca e cea mai buna d.p.d.v al acoperiri chiar daca am avut probleme serioase undeva la 200 de metrii de granita cu Ungaria.

  Raspunde · link
 • Blogul melcilor

  Pai vezi

  Raspunde · link
 • Kvl

  Asteptam detalii!

  Raspunde · link
 • kingquizz

  Solutia mobila de net este valabila deocamdata in marile orase caci in restul tarii sunt la pamant.

  Raspunde · link
 • saliery

  D.p.d.v. al internetului wireless o ducem prost. Am incercat Vodafone in Moldova si merge execrabil (se deconecteaza din 10 in 10 minute), Orange`ul am vazut ca merge mai bine dar face probleme. Cu zapp nu am incercat nimic inca. Astept sa apara RDS wireless, pe el imi pun marile sperante

  Raspunde · link
 • Valentin

  Am facut un test de viteza cu modemul 3G (HSDPA) de la Zapp. Am obtinut 4Mb/s in Timisoara, centru. Rezultatul
  Modelul modemului este MF622, nu am incercat sim-ul cu alte aparate 3G dar banuiesc ca rezultatele ar fi aceleasi. Singurul dezavantaj am modemului este ca daca nu are semnal 3G nu stie sa treaca pe CDMA 1x cum fac cele de pe EV-DO, dar poate modelele urmatoare vor sti asta.

  Raspunde · link
 • Valentin

  Speed test http://www.speedtest.net/result/386182005.png

  Raspunde · link
 • maverick19_tony4u

  Nush ce sa zic … bun am inteles care este subiectul discutat de voi. Adevarul este ca voi vreti sa aflati care este cel mai benefic internet mobil din romania, tinand cont de suma alocata, de capacitatea de download si upload si nu in ultimul rand de functionalitatea acestuia. Totusi eu am o rugaminte, daca prin mirare ar fi cineva care sa ma ajute si pe mine :) .
  Am acasa un modem zapp z020, am o antena pt ed-vo atasata la acest modem si totusi, nu pot sa depasesc o viteza de 800 kb/s (adica 100 kb/s download). Asta bine inteles in cel mai bun caz… Daca cunoasteti careva dintre voi o alternativa de a modifica viteza sa ajunga si la mine macar la 1,5 Mb/s, ca sincer nu mai stiu ce sa fac cu modemul. Imi vine sa dau cu el de toti peretii.
  Prostia a fost si este in continuoare ca ma aflu la 5 km de oradea, si serviciul RDS&RCS nu este valabil in aceasta zona, iar cei de la Romtelecom nu mai au numere valabile pentru localitatea in care ma aflu si mi-au transmis telefonic ca ei nu fac pt un singur abonat investitii.
  Asta este intamplarea banala pe care am patit-o, si din pricina careia am gasit posibilitate doar prin serviciul zapp. A si sa nu credeti ca aveam posibilitate la Orange si Vodafone, ca astia n-au nici semnal in aceasta zona. Sa ai 3 abonamente la Orange + 1 cartela si sa faci aproape saptamanal plangere plus faptul ca la abonamente sunt client Platunum (adica 3 ani de contract, si facturi imense) si nici-o rezolvare, dapoi sa mai bag si internet de la orange. Imaginati-va!!!!!!!
  Va rog sa-mi scuzati lunga povestioara, dar am postat-o sa fie spre intelesul tuturor…. Asa ca o afirmatie si concluzie pana anul trecut (2008) in ianuarie am fost adeptul RDS&RCS, iar din octombrie 2008 am fost nevoit sa ma abonez la zapp … sa si platesc 18 €, asa ca vezi amu am limita de 5 GB si imi scade apoi numa la 256 kb/s, Si ma pot pisha pe 5 GB si 256kb/s. caci eu daca inca n-am depasit 5GB tot am viteza de toata pwla si nu cred ca voi atinge in graba cei 2,4Mb/s … Asa ca am muscat momeala si platesc ca un fraier 18 €, bani daca i-asi fi platit la RDS asi fi avut ultimul pachet de internet si nu m-ar fi interasat de nici-o limita si eram bine mersi foarte multumit de serviciul pe care l-am achizitionat…. Dar asa am luat cea mai mare tzeapa din istoria tehnologiei de date. Va multumesc pt atentia acordata sa imi cer inca o data scuze pentru aceasta lunga povestioara. Have a nice day!

  Raspunde · link
 • silviu

  eu am ab.zapp de 10euro si ca sa downloadez am o viteza de 5kib/s cum sa fac sami maresc viteza cami vine sal omor pe cel care mia instalat internutul.sant conectat prin telefon z1140

  Raspunde · link
  • gaby

   Va spun eu ce sa faceti: sa va duceti la astia la zap si sa le futeti una peste bot ca sunt niste tepari muisti.cat despre “studiul’ lu peste cu vitezele nu cred o iota , e un laba

   Raspunde · link
 • @unmicdrac

  @vladgidea Judeca singur http://tinyurl.com/7q2gef si http://tinyurl.com/6shngu

  Raspunde · link
 • alex

  O solutie pentru internet mobil(EDGE). CAUTATI SEMNALUL DE ANTENA MAXIM.ASTA DACA AVETI CABLU USB. IN 6 LUNI AM MUTAT PC-UL PRIN TOATA CASA SI LANGA GEAM (CU MODEMURI DIFERITE PE EDGE AM ATINS SI 230kbps! Deci plimbati,plimbati,plimbati ,,,modemul bineinteles pentru SEMNAL MAXIM.

  Raspunde · link
 • maverick19_tony4u

  Fratilor, i-a fiti atenti voi putin la mine … am ceva foarte important de dezvaluit :)) … Asta se poate numi culmea ironiei …. Azi-noapte am trimis o parere pe site-ul zapp … Daca sunteti curiosi o sa aflati niste lucruiri tare interesante… Cititi sa va minunati singuri :))

  Mesaj trimis celor de la zapp …

  Buna … Am si eu o intrebare la care sigur nu imi ve-ti raspunde, iar din acest motiv va dezvaluiesc subiectul pe tapet direct fara ezitari. Sunt foarte curios cand imi ve-ti raspunde.!! Asa sa o luam cu inceputul. In primul rand doresc sa afirm ca familia mea detine un abonament la internetul oferit de d-voastra. Asa, si ce abonament inca … 18 euro, adica Zapp Online Express Unlimited Pro, modem z020, EV-DO, de parca as plati bilte de avion pt viteza de internet pe care o oferiti, iar in schimb, ce primesc, o palma imensa. Deoarece viteza de download, cea care nu este impartita la 8, adica kbps, nu kb/s, este de doar 600 kbps, iar daca doresc sa fac un download primesc in schimb maxim 70 kb/s. Specific inca o data 600 kbps este viteza de transfer a datelor, nu cea de descarcare a fisierelor. Exact cum scrie pe site la dumneavoastra. Sa mai putem vorbi de viteze de pana la 2,4 mbps … Ar fi sincer fascinant daca macar ar atinge 1,4 mbps. Macar atunci ar mai fi ceva de capul serviciilor d-voastra. Bun … astept rezolvare din partea d-voastra pe adresa de email maverick19_tony4u@yahoo.com Si poate o sa imi schimb parerea despre serviciile pe care le oferiti. Si ultimul lucru pe care doresc sa-l sesizez !!! Mare atentie a aparut alta varianta pentru chitul de instalare al modemului anydata… Dovada http://www.zapp.pt … Mai cautati si voi din cand in cand … si astept acest upgrade de soft in cel mai scurt timp posibil … Multumesc pt atentie! O zi buna ….

  Raspunsul primit din partea celor de la zapp …

  Stimate client,

  In cazul depasirii traficului recomandat de 5 GB/luna, viteza dvs. de download este limitata la 256 kb/s (echivalentul unei rate de transfer de 32 kB/s). Veti reveni la viteza normala de download incepand cu urmatoarea data de facturare.

  In cazul in care abonamentul nu este restrictionat viteza medie de download ar trebui sa fie in jur de 50-70 kB/s (400-560 kb/s).

  Pentru mai multe informatii/verificari puteti sa apelati Serviciul de Relatii Clienti la unul dintre numerele 400 (apel gratuit de pe un telefon Zapp) sau 021.402.44.00/0788.533.400.

  Va multumim pentru interesul acordat serviciilor Zapp.

  Cu stima,

  Mihai Caloian

  Acum spuneti-mi voi … explic clar viteza pe care o ating … Si uite rezultatul ….
  Fratilor nu va mai faceti iluzii … asta e viteza … reprezentantul zapp a spus lucrul acesta, clar si raspicat … Nu visati la nush ce viteza, bucurati-va de un download sanatos de viteza medie de 50 – 70 KB/s …Asta este fratilor …
  “Traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul …” (Mircea Badea)

  Raspunde · link
 • andrey

  nush de c spui tu k e asa de bun zapp-ul…eu am un Z020 si merge foarte naspa imi vine sal sparg am o viteza medie de 7 kb si kiar mai putin…bn cateodata are o viteza si mai mare dar sa spunem k din 24 de ore cat are o zi 23 are 7 kb si o ora 11 kb…e varza nush cum sa fac k am facut un contract pe 2 ani dar cred k merge sa il reziliez o data ce nu isi respecta termenii specificati in contract…nu? bft andrey

  Raspunde · link
  • adrian

   frate si eu am un z020 si vreau sa-ti spun ca-mi descarca fest la 120 pina la 240 kb/sec download fisiere depinde de tipul de abonament. inainte margeam la oferta lor standard 4.9 euro apoi l-am marit la 15 euro si-ti spun ca merge brici . sint intr-un catun in calarasi si primii 5 giga trafic zboara nu alta. mai da-le un telefon la 400 si mai cearta-i si i-si mai revin si ei daca ai probleme. succes la desc.

   Raspunde · link
 • ringo

  ORANGE este de KKT
  Functioneaza mizerabil : se deconecteaza cind nu te astepti si nu poti vedea nici macar un amarit de filmulet pe yutube……….
  Despre decarcari …..poate la mama lui in Franta ca in Craiova unde am zona +3G este in realitate zona -3 G
  In 3 luni nu a funtionat cu adevara decit vreo 15 minute bine in rest este de KKT. Ca dovada ca au investit putin si vor sa scoata mult!
  Asa ca cine nu are de lucru se baga sclav la eu pe un contract ticalos de 2 ani si pe minciunile lor lor cu acoperire, benzi etc…..

  Raspunde · link
 • Dana

  Sunt din Barlad si am internet prin Zapp. Este sub orice critica, 28.8kbs. Stie cineva cum este internetul prin Romtelecom? Dati-mi o varianta buna, Romtelecom sau Vodafone?

  Raspunde · link
  • Alin

   romtelecom frateeee….e foarte bun;)

   Raspunde · link
 • yonutz din roman

  salut.am si eu net de la vodafone dar nu am decat gprs am si eu o intrebare cand incerc sa downloadez ceva imi porneste cu 8 kb/s dar scade pana la 1,32 Kb/s puteti sa imi explicati si mie de ce stiti careva?mersi

  Raspunde · link
  • andrei

   vere puneti manager device pe semnal 3g si o sa iti mearga putin mai bn

   Raspunde · link
 • Ase

  Salut!io am un zapp z040 abonament cu 17 euro ,stau in sector 2 buc ,cand downloadez porneste cu 14 mb pe sec si pourma trage cu 7 !!dc?
  Multumesc

  Raspunde · link
 • Bogdan

  HMMMM…ma intreb cum pot sa reziliez abonamentul (intrenet expres-Z020) meu pe doi ani si sub ce forma …facut in toamna anului 2008… ……ZAppul e o panarama wireles… deabea se taraie …merge iun jurul 15-10KB/s..o adevarata palma data consumatorilor si clientilor de la zapp……Asta e singurul lucru care am intereseaza …cum sa il reziliez …si sub ce forma ….cei care au facut asta deja :| …sa lase si ei un un comentariu cu detalii :))

  Raspunde · link
  • popescu

   FRATILOR SA MA CAC IN EL DE NET DE LA ZAPP ( MA SCUZATI CA V-O ZIC DIRECT ) ..AS RENUNTA ORICAND..DAR NU AM CE-MI PUNE IN LOC…

   Raspunde · link
 • andrei

  mai lastine ma cu vrajeala ca eu am un zapp si nu depaseste 3kb/s la download si la magazin mi-a zis ca in zona in care stau viteze trebuie sa atinga 900kb/s-1.5mb/s

  Raspunde · link
 • nebunu

  http://www.speedtest.net/result/430517520.png

  Raspunde · link
 • Tralala

  Buna all si eu am un modem de la zapp z020 si vreau sa va spun ca nu am prins nici o data mai mult de 100KB/s cu el… normal fac download cam la 19KB/s ….. daca ma mut 2-3 metri mai intr`o parte imi sare viteza de la 19KB/ la 40KB/s . dar nu zic ca e bun Din cate cred eu noi trebuie sa stam in anumite poziti sa prindem o viteza mare ….. normal ar fi ca ei sa puna antene mai peste tot asa nu ar trebui sa ne mai plimbam cu modemul dupa viteza…nu pot sa zic semnal pentru ca atunci cand ai semnal full nu ai viteza maxima . Cred ca cel mai drept ar vi sa reziliem toti contractele si sa se aboneze ei poate le convine :) D-zeu sa le dea numa hackeri prin servere :D:D:D

  Raspunde · link
 • t.d.

  salut.
  acum o saptamana mi`am bagat si eu abonamentul vodafone cel de 9 euro.. pot sa va spun ca atata timp cat nu este depasita limita aceea de 1 gb se misca acceptabil.. fiind prima saptamana am facut teste.. am vrut sa vad ce se intampla dupa ce este depasita viteza.. si surpriza.. viteza mea nu mai urca mai mult de 17kb/s. pe cand ei garanteaza viteze mult mai mari. este sacaitor si faptul ca se deconecteaza exact cand ti`e lumea mai draga. concluzia este ca. doar daca ai nevoie de un internet mobil pe care sa nu stai tot timpu` si pe care sa`l folosesti doar pentru browsing si chat este un internet acceptabil.

  Raspunde · link
 • andrei

  ptr yonutz din roman vere puneti manager devince pe semnal de 3g veer ca sa iti mearga putin mai bn

  Raspunde · link
 • maverick19_tonyu4

  Asa … Am postat mai sus ca sunt foarte nemultumit de viteza oferita de serviciul zapp, insa am descoperit un secret printr-un test facut de mine :)

  Agentul de la zapp care mi-a facut abonamentul, mi-a zis anul trecut in octombrie, ca nu pot prelungi cablul de la antena zapp. Antena care se pozitioneaza afara. Insa alaltaieri am desfacut-o si am prelungit cablul cu 5 metri :) … ce sa vedeti, am mutat antena chiar in varful casei, lucru care nu a fost posibil inainte, deoarece standard antena are un cablu de 6 metri. :) … Viteza anterioara se invartea intre 180 – 300 kbps (viteza date). Iar acu, dupa ce am prelungit cablul am o viteza in jur de 700 – 800 kbps :D …

  Asa ca, cei care aveti antena, va recomand sa ii prelungiti cablul si s-o montati cat mai sus posibil :) … Se pare ca eu am fost vinovat, deoarece am dat crezare celor de la zapp, care mi-au zis ca nu mai functioneaza daca o prelungesc, deoarece ei ziceau ca nu mai prind cei 450 Mhz =)) .. Bafta ;)

  Raspunde · link
 • pr3d@tor

  fratilor fiti multumiti de netul pe care il aveti k doar suntem in romania.
  cand o aparea si pe la noi ceva asemanator cu geant?
  eu am clicknet cu abonament de 2 megaB si sunt destul de multumit de el

  Raspunde · link
 • pr3d@tor

  fratilor fiti multumiti de netul pe care il aveti k doar suntem in romania.
  cand o aparea si pe la noi ceva asemanator cu geant?
  eu am clicknet cu abonament de 2 megaB si sunt destul de multumit de el

  Raspunde · link
 • bau bau

  Table 1: Comparison of Capabilities of Technologies10
  Peak
  Network
  Downlink
  Speed
  Average User
  Throughputs for
  File Downloads
  Capacity/Spectral
  Efficiency
  Other Features
  GPRS11 115 kbps 30 – 40 kbps
  EDGE 473 kbps 100 – 130 kbps Double that of GPRS
  Backward compatible
  with GPRS
  UMTS – WCDMA 2 Mbps12 220 – 320 kbps
  Increased over EDGE
  for high-bandwidth
  applications
  Simultaneous voice and
  data operation,
  enhanced security, QoS,
  multimedia support,
  and reduced latency
  UMTS – HSDPA 14 Mbps13 550-1100 kbps14
  Two and a half to
  three and a half times
  that of WCDMA
  Backward compatible
  with WCDMA
  3GPP Long
  Term Evolution
  100 Mbps
  (Target
  goal)
  10 Mbps
  (Target goal)
  Two to four times
  higher than HSDPA
  (Target goal)
  Goal of radio interface
  latency of less than 10
  msec.
  (Target goal)
  CDMA2000
  1XRTT15 153 kbps 50-70 kbps16
  CDMA2000
  1XEV-Data
  Optimized
  (DO)17
  2.4 Mbps 400-700 kbps18
  Optimized for data,
  VoIP in development
  CDMA2000
  1xEV-DO
  Rev A
  3.1 Mbps Slightly improved
  over EV-DO
  70 to 100% capacity
  gain on uplink19
  Optimized for VoIP and
  data

  Raspunde · link
 • ionut_bogdy95

  cat costa internetul pe zapp

  Raspunde · link
  • ady

   nu iti face abonament la zapp te prostesc pe fata cu semnalu asta de doi bani abonamentu costa intre 40- 80 lei

   Raspunde · link
 • ady

  este cel mai varza internet zapp-ul nu va sfatuiesc sa va luati asa ceva.

  Raspunde · link
 • unu doi

  pai ma ce plm e cu voi ma ?…… orange e de kkt , vodaf e prosteala pe fata , zapp nu are semnal …… luativa nene , net prin satelit si gata :) !

  eu sa va zic asa ….daca stai sa o ei logic nici un net mobile din RO nu merge bine , referitor la viteze semnal si etc……
  Rds prin cablu e solutia pt downloaderi …..Ciao !

  Raspunde · link
  • Angel

   aici vorbim de internet mobil, desteptule… altii mai au si laptop si se deplaseaza, internet pe fix avem toti aproape si merge bine, dar discutam ce modem mobil sa luam…

   Raspunde · link
  • marcel

   Bai nene, daca orange este de kkat, ceilalti sunt de kkt la cub. Aleg tu!

   Raspunde · link
  • ionutz ionescu

   Bai nene, daca orange este de kkat, ceilalti sunt de kkt la cub. Aleg tu altul mult mai bun, daka ai de unde, fraiere! Tu esti un papagal care nu intelege ca netul mobil este altceva decat cel fix.

   Raspunde · link
 • dany

  am si eu un modem vodafone model k3520 care imi merge destul de prost(5-6kilo/sec merge pe gprs) pot sa fac sa mearga mai bn?

  Raspunde · link
 • andrei petrut

  folosesc modelul zapp usb 3g si il folosesc din bucuresti (zona centrala). merge super numai k ii pica conexiunea 1 data la 5-10 minute… mai pateste cineva asa? nu stiu daca este de la calculator sau modem… compu meu e perfect clean si updatat la zi.

  Raspunde · link
 • misu

  Le-am avut pe toate. Orange este mai bun. Mi-am luat net mobil pt. a avea net in deplasare.

  Raspunde · link
 • gica

  In timp ce vodafone descarca cu 5-6 kb, orange descarca cu 20-30 kb. Asa ca astia cu Vodafonul mintiti poporul. Nici Orange nu este foarte bun, dar diferenta o puteti deduce singuri. Lasati vrejelile. Nu comparati netul mobil in zonele cu 3g, ci la marginea civilizatiei.

  Raspunde · link
 • marcel

  Orange este peste celelalte cu mult. Nu este nini asta bun, dar este peste celelalte in afara oraselor si a ariei 3g. Ceilalti provideri locali sunt cu mult mai slabi in acelasi conditii. e diferenta de tehnologie. Orange are EDGE peste tot (2g), iar ceilalti GPRS. Astia care ziceti de Vodafone ca nu depaseste 5-8kb trebuie sa stiti ca daca nu baga semnal 3g in zonele respective, nici nu se va schimba nimic, pentru ca asta e tehnologia lor si atata duce ea. Si nu sunt nici un mare fan al Orange sau angajat, cum probabil o sa credeti unii. Documentati-va atent si o sa vedeti ca nu va mint.

  Raspunde · link
 • mircea

  Cred ca la acoperire nu sta nici unul perfect, dar Orange are 2G (EDGE), ce nu au ceilalti.

  Raspunde · link
 • nenea

  Internetul de la Orange este foarte bun, dar mai trebe sa-l gadili. Asta seamana cu muierile. Daca nu-l gadili, nu vrea sa lucre. Asta ii. Ciao!

  Raspunde · link
 • MArcel

  Buna Ziua! Ma numesc Marcel,sunt din Iasi si am un contract cu un modem pentru internet la voi (ZAPP) si as vrea sa rezidentiez contractul pentru ca plec din tara si am vazut k in iasi nu mai aveti sedii !!!!!! VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA!!! Puteti sa ma cintactati la nr 0743262805 sau 0748330868 ! VA ROG AJUATATIMA!!

  Raspunde · link
  • ionutz ionescu

   Care voi mai neica? Eu am la Orange. Adreseaza-te lor, la Zapp, adica acum sunt Cosmoteii.

   Raspunde · link
 • ionut din roman

  salut am avut si eu net de la vodafone si nu mergea mai deloc ca nu aveam decat gprs lam tinut si eu un an si dupa care am vazut ca nu se mai schimba nik am dus modemul inapoi ca doar nu eram prost sa mai platesc inca un an de pomana si acum am de la orange si merge acceptabil asta orange e cel mai bun net mobil unde nu ai acoperire 3 g ca intra pe EDGE si e foarte bun si asta

  Raspunde · link
 • marinescu

  Orange sunt cei mai buni si va spun dintr-o sursa sigura ca in maxim 6-12 luni vor updata toata reteaua de la 2g la 3g pe partea de date.

  Raspunde · link
 • andrey buc

  am si eu o intrebare ca mor de internetu lu astia de la zapp. am un Z020 e vai de capu lui. daca maresc abonamentu undeva la 20 euro pe luna merge mai bn sau nu? si merge sa il maresc? sa stea makar la un 128kb la download… makar atat

  Raspunde · link
  • gicu

   Andrey buc, n-are nici o legatura pretul abonamentului cu viteza de download. Daca dai mai multi euroi probabil iti da trafic mai mult la viteze 3g. Asta daca ai 3g in zona ta. Eu iti recomand un internet mai ieftin de la ,,operatori mai capabili” cum ar fi Orange. Eu sunt intr-o zona 2g (EDGE), departe de orase si am la download peste 200kb/s. Din aia cu KB am cam 20-30/s. Mult succes si alegeti un operator care are viteza mai mare in zona ta, dar testeaza-l mai intai. Oricum Orange va updata reteaua de internet de la 2g la 3g, lucru care-l va face probabil si Vodafone. Astia doi operatori se concureaza in draci, dar tot Orange este mai tare. Le-am testat pe ambele. Zapp nici nu are acoperire prin zona mea si l-a mai absorbit de curand si verzii astia grecotei (Cosmote).

   Raspunde · link
 • gicu

  Nu are legatura cu cati bani dai. Doar iti da trafic mai mult la viteze mai mari. Schimba reteaua cu una care are viteza mai mare in zona. De regula, cea mai buna este Orange.

  Raspunde · link
 • maverick19_tony4u

  Bun pe dreq Orange X(

  Cum imi explicati ca de 2 ani stau intr-un sat, care se afla la 7 km de Oradea. si n-am semnal absolut nimik (decat apel urgenta).
  Cu 3 abonament, din care unul e de 6 ani deja la ei. Am facut zeci de sesizari de semnal, si nu s-a rezolvat absolut nimik!

  Si atunci voi ce vorbiti de acoperire 3G inafara oraselor? … Voi credeti ca toti sunt prosti si musca momeala voastra. Sau scuzati-ma, sunteti prost informati!

  Ca sa va dau un exemplu mai concret, ce sa inchida gura la cei cu papagalul prea sidefat:
  - am stat si 6 luni de zile, intr-o comuna de langa Oradea (Nojorid) … si sa fiu realist, nici 2 linii n-am avut semnal la GSM Orange!!
  - am vrut sa prind macar semanalul EDGE de la ei, si am cautat ca un disperat prin casa, macar un loc in care sa am 2 linii semnal. Sincer, abia am gasit un loc, si ala afara din casa!

  Asa ca ce tot vorbiti voi de semnale? … va spun eu. Da in oras e super ok orange, dar cum ai trecut de pancarda “Bine ati venit!” … deja te doare capul, ca umblii ca disperatul dupa semnal.

  Bun, sa revenim la semnale.

  - Eu folosesc zapp … Z020 … si adevarul este ca am atins si pana la 1,7 mb data download … adica undeva la 220 kilo / download files.
  Si sunt inafara orasului Oradea. la 6 kilometrii.
  Am antena amplasata afara, semnal full EVDO … mi-ar merge si Rev A, dar n-am modemul nou.

  - Am un al 4 – lea abonament, facut recent la Vodafone, si pot sa spun, ca in curte am semnal 4 linii 3G …

  Asa ca va recomand Vodafone sau Zapp ( Cosmote ) …

  Orange, in nici-un caz, daca ai treaba infara oraselor.
  Dar daca stai in oras, si iti place sa te plimbi cu laptopul prin parcurile municipale, atunci, alegerea buna e orange.

  Asa ca, va rog sa nu mai mintiti poporul!!!!

  Apropo: Cu rezilierea contractului de la zapp, puteti profita de ideea in care s-au afiliat cu cei de la cosmote. … Si puteti propune ca si prim plan, ideea in care nu va plac serviciile oferite de Cosmote, si ca nu aveti incredere deplina in acestia.

  O zi buna!

  Raspunde · link
 • andrey buc

  Te cred… dar problema e ca am contract pe 2 ani…au mai ramas cateva luni :D

  Raspunde · link
 • silviu

  e cel mai naspa internet pe modemul de la vodafone sa nu va luati ca e ca dracu repet sa nu va luati

  Raspunde · link
 • gicu

  maverick, am fost si eu la Oradea, la Baile Felix anul trecut cu laptopul si mia mers internetul de la Orange super bine. Nu stiu care este supararea ta, dar Vodafone este super slab daca nu are 3g. Tu esti langa oras si de aia ne spui de Zapp (Cosmote) si de Vodafone, dar Orange merge bine si departe de oras. Poate acolo la tine este vreo problema, dar nu generaliza. Asa, la mine Zapp nu zic nimic nici in copac, iar orange merge cu 2g. Asta este, dar updateaza toti reteaua de la 2g la 3g (cei care au).

  Raspunde · link
  • maverick19_tony4u

   Gicu …

   Baile 1 mai / felix … e alta mancare de peste.

   Nu cred ca sti, dar chiar deaspura hotelului Felix, este amplasat Releul de la Orange si Vodafone.

   Din acest motiv ai avut u semnal si viteza de 400-600 kb/s … Ai fost foarte aproape de releu!

   Si nici nu te mira, ca doar ce dreq, Baile 1 Mai si Felix, sunt principala atractie turistica in Bihor, daca nici acolo n-au semnal, atunci mai dai dreq.

   Dute u, in Oradea, pe Calea Aradului, adica in satele aflate la 4/6 km de Oradea inspre Arad / Cluj sau Bors, sa vezi ce semnal “full” o sa ai. Niet!

   Iarasi baliverne, peste baliverne.

   Huaaa Orange, ca m-ati terminat psihic cu semnalu vostru de 2 parale.

   AM ZIS CLAR, IN ORAS ORENGE BATE TOT, DAR LA 5/6 KM DE ORAS, E CA SI MORT!!!!!!!!!

   Raspunde · link
 • PerseuS

  am si io modem zapp z025a si descarc cu 20 kb/s si cate odata cu 120kb/s dar asta se intampla foarte rar.Stie cineva cum pot mari viteza??Va rog sami spundeti daca stiti.Bafta

  Raspunde · link
 • nelutu

  Perseu S nu ai cum sa maresti viteza. Eu am schimbat modemul la Orange de curand si vad ca asta imi merge super bine (Toshiba), adica nu face pauze, nu fluctueaza semnalul, e ok. Insa viteza de download nu s-a modificat, dar ajuta sa fie mai constanta. Deci, depinde uneori si de modem sa fie viteza mai constanta. Altceva n-ai ce sa-i faci, daca atat suporta reteaua respectiva in zona ta. Bafta!

  Raspunde · link
 • costy

  va invat eu ce sa faceti cu tote aceste panarame de cheite ARUNCATILE NU SUNT BUNE MAI DE NIMIC.eu am vodafon blestem ziua in care l_am luat

  Raspunde · link
 • anonim

  fratilor si eu am avut net de la vodafone intr-o zona in car cik este semnal maxim pe deasupra imi merge si 3g-ul la telefon dar cu mai mult de 5kb nu downloadam.Acum am un net local cu kre downloadez maxim 90kb/s dar dc vreau sa joc vreun joc in retea gen fifa trebuie sa imi iau gandul

  Raspunde · link
 • nenea

  Orange mere bine. Eu is multumit de el pe 2g in rural . Vodafone are 3g si mere mai prost ca asta.

  Raspunde · link
 • ghita

  Ce stiti despre updatarea retelei de date Orange de pe EDGE pe 3g? Vad ca Vodafone a facut acest lucru si e un mare salt. Portocalii astia tupeisti ce au de gand? Sa ne spuna povesti mereu despre ce retea tare,, de cacao” au ei?

  Raspunde · link
 • Casper

  Ajutati-ma si pe mine va rog, am luat un modem Huawei Vodafone, dinala tip stick , cu cititor de card pe el. L-am decodat si vreau sa-l folosesc cu cartela Zapp prepay, puteti sa-mi spuneti cum as putea face acest lucru? adica merge si cu aplicatia Vodafone Mobile Connect ? sau trebuie alta.. Multumesc

  Raspunde · link
 • Damian

  Cei care sunteti pe Orange si vreti sa se updateze reteaua de pe EDGE pe 3g semnati petitia online aicihttp://www.petitieonline.ro/petitie/orange_sa_faca_update_national_la_reteaua_de_internet_edge-p66936055.html. . Multumesc mult si Doamne ajuta!

  Raspunde

  Raspunde · link
 • Damian

  pardon, nu am bagat bine adresa, dar v-o dau acum

  http://www.petitieonline.ro/pe.....36055.html.

  Va multumesc si astept sa semnati aceasta petitie pentru updatarea retelei Orange de pe EDGE pe 3g la nivel national. Doamne ajuta!

  Raspunde · link
 • Alex

  Este o escrocherie totala cu internetul mobil, am citit un articol aici http://worldweb.ro/internetul-.....mania.html
  M-am lamurit !!

  Raspunde · link
 • Gigi

  Nu-i nicio escrocherie!. Am internet mobil de la Orange si in Baile 1 mai – Felix , jud. Bihor unde sunt in concediu merge la descarcare cu 700-800 KB/s. Eu zic ca-i bine, chiar super. In alte locatii merge mai prost, dar e bun. Il prefer fata de fix. Gazda mea de aici are RDS fix si descarca cu 300-400 KB/s.

  Raspunde · link
 • Gigi

  Daca doriti sa se upateze reteaua de internet Orange de pe EDGE pe 3g la nivel national semnati petitia online aflata aici: http://www.petitieonline.ro/pe.....36055.html. Va multumim si asteptam cat mai multe semnaturi.

  Raspunde · link
 • ggabi

  fratilor,va rog sa-mi dati o mana de ajutor.Am un modem zapp z025a.
  Stie cineva cum sa procedez pt. o reincarcere?Am deja cartela cumparata;dar nu stiu ce sa fac!

  Raspunde · link
 • Razvan

  Cedez Abonament internet ( Orange ) + modem Huawei E160, contine card 1 GB, modemul merge folosit si ca stick. Abonamentul este Internet Complet Data, Costul abonamentului este de 12 Euro si are inclus trafic de 6Gb la o viteza de pana la 3.6Mb/s , dupa cei 6 Gb viteza scade la 128 kbs/s, include si 500Mb trafic internet pentru Telefon(pentru numarul tau de mobil) + 100 minute in retea / luna. Abonamentele din oferta actuala nu depasesc 1,5 GB – 2 GB trafic, la pretul acesta. Predarea abonamentului se poate face la un Orange Shop din Bucuresti. Tel Contact 0751.283.908. ID messenger : robu_razwan .

  Raspunde · link
 • Alexandru

  Buna ziua…am si eu internet de zapp cu modem Zo25a…lam loat in luma ianuarie 2011 pe 10..abonamentul de 14 euro…ce se intampla dupa dupa 2 saptamani mi sa limitat la 256 mi.a venit factura acasa…am fost am platit.o iar azi sa facut 1 saptamna de cand am platit.o factura si viteza tot limitata este la 256 ce se intampla de nu sa delimitat..va rog ajutati.ma….Multumesc!

  Raspunde · link
 • bobby

  Mai baieti, hai sa nu ne mai luam dupa datele furnizate de ei si s-o luam pe aia buna. Eu am internet mobil Orange 10 euro abonament, 7.2mbps parca, si treaba e in felul urmator. Locuiesc la 15km de bucuresti, si nu prind semnal 3g… dar edge prind. Ar fi trebuit sa descarca, conform spuselor lor, cu cateva sute de kilo…dar eu descarc cu viteze (instabile) intre 3kbps si maxim vreo 10-15kbps. Deci, bataie de joc…

  Raspunde · link
 • bibo

  fazand toate comentariile m-am decis sa-mi exprim parerea fie ca o sa va placa fie ca nu: eu am un modem zapp si locuiesc la tara in judetul Botosani avand un abonament de 7 euro. cea m-ai mare viteza la descarcat a avut vreo 120 kb/s destul de putin dar in comparatie cu cel de la orange si vodafone pot zice ca e trasnet si ale costa 10 euro pe luna le-am testat personal.

  Raspunde · link
 • tes viteza zapp

  Va felicit pentru articolul scris dar mai ales pentru rezultatele testelor de viteza zapp si vodafone pe care le-ati prezentat mai sus.

  Raspunde · link
 • tes viteza zapp

  Testul de viteza zapp si vodafone pot fi efectuate din mai multe locatii pentru a obtine un rezultate corect

  Raspunde · link
 • Gicu

  Orange lucreaza la 3g national si a acoperit aproape tot Ardealul deja! Pana prin primavara lui 2012 vor acoperi toata tara, conform spuselor oficialilor Orange!

  Raspunde · link
 • www@nilo@cabanova@ro

  SA NE CACAM IN IA DE ROManie caci toate serviciile sunt de cacat si platim o suma de bani mai mult ca in afara.Ai nostri(cu muci pe piept)nu stiu decat sa ia dar sa ofere… ioc.Toti spunem…. ce sa mai facem, asta e….NU NU TRE sa mai facem asa …suntem in 2011, ani trecuti de pomana caci nu evoluam decit in prostie si hotie sa nu mai zic de tiganie.Telefonie proasta internet de asemeni….Saptamina trecuta am vrut internet prin cablu (NEXTGEN>ROMTELECOM>UPC..ETC)dar nu s-a putut caci stau la casa in centrul orasului si tre sa iau la pachet cu cablu tv cica alt fel nu merge.DE CE?Unde in ROMania clientul are dreptate?.Am cacatul de ZAPP care iti ia 24 de ore sa descarci un soft.******SA VA FUT PATRONILOR(de carton) DIN ROMania!!!!****

  Raspunde · link
 • VODAFONE NR.1

  eu recomand la speedtest.net serverul Iasi de la RDS…. E CEL MAI OK ;)

  Raspunde · link
 • SyNnErS

  Pretenashi……sa va spun o chestie…nu-i poti cere marea cu sarea unui modem…totusi e prin semnal….depinde si unde stati si ce PC aveti…..fostul meu modem a fost Z020 si mergea binisor…avand in vedere ca aveam un PC vai de capul lui…..viteza medie era de 70kb/s….dupa care am constatat ca viteza de download si upload a modemului este mai mare seara(dupa 10 PM)…..:Dsper ca ati inteles care e treaba cu modemurilea astea….mai ales de la zapp….niste tzepari:))

  Raspunde · link
 • Patrex

  salut…vreu sa zic k aici se lauda degeaba retelele de internet mobil din Romania vreau sa zic k am avut si eu Vodafon 1mb/s si imi mergea cu 2,3 kb. La semnarea contractului a trebuit sa platesc 3 sau 4 luni inainte nu m-ai retin exact iar dupa o saptamana mi-a si venit factura de plata, dupa o luna am mers sa rezeliez si mi-au cerut 250 de euro si dak folosesc si dk nu…deci am fost obligat sa platesc in continuare…am platit 1 an si 11 luni sau chear 2 ani fix nu stiu exact merg luni sa intreb, pentru k acum dupa 2 ani de nefolosinta adica 4 de la semnarea contractului sa imi zica k ma dau in judecata si k vin cu executor pentru suma de 3 milioane juma deci fratilor…internetu de la Vodafon si firma in general e sub orice critik e de cacat…Zap, orange, Cosmote la fel….nici macar nu poti sa deschizi youtubu…specific k sunt la 12 km de orasu Bistrita-Nasud

  Raspunde · link
  • Nelu

   Dacă tu nu știi ce semnezi și nu testezi serviciile lor nu sunt ei de vină! Eu am de la Orange de vreo 5 ani și sunt foarte mulțumit! Ba vreau să spun că la ultima prelungire mi-au dat la 10 euro (tva inclus) 12 GB și noaptea nelimitat ( colibri 15 redus). La internetul mobil trebuie să-l tstezi și să știi că ai trafic la viteze mari limitat!

   Raspunde · link
 • camelia auto

  Eu am modem de la Orange si nu am probleme chiar daca nu stau la oras. Mi se incarca si Youtube-ul pot sa si downloadez cu o viteza acceptabila de 300kb. Eu sunt multumita de Orange. Am prieteni care au avut la Vodafone si nu mergea foarte bine.

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. A treia zi fara net - dece? blog
  8 mai 2009

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog