S-a rezolvat problema cu feedul

1 martie 2009 - 15:36

De o saptamana de zile feed-ul meu a avut mari probleme, a ramas constant cu cate 4 zile in urma cu updateul articolelor. Incepand de azi dimineata problema s-a rezolvat. Toata buba s-a tras de la Feedburner.

Povestea pe scurt. Google a hotarat ca ar fi bine sa centralizeze conturile, la fel cum a facut si Yahoo cu Flickr, dar problemele de mutare au fost mult mai mari decat ar fi sperat cineva. La sfarsitul lui ianuarie au facut si un blog unde sa scrie despre problemele procesului de integrare a Feedburner-ului in Google.

Ce s-a intamplat la mine?

La inceputul lui ianuarie am adaugat optiunea de abonare la feedul complet, dar am folosit contul de Google pentru a-l crea, ca sa pot adauga reclame in el la un moment dat, nu cel de Feedbuner – unde aveam restul feedurilor. Prima greseala. Daca feedul partial era de genul feedburner.com/deceblog, feedul complet m-am gandit sa-l fac de forma feedburner.com/deceblog/full – cea mai mare greseala a fost slashul ala.

La inceputul lui februarie au aparut mesaje in contul de Feedburner – trebuie sa-mi mut contul pe Google. Am apasat constiincios butonul, dar la mutarea contului de Feedburner in Google a aparut o frumoasa eroare: adresa “deceblog” deja exista. Ah, pusesem “deceblog/full”. Ce-mi ramanea de facut? Sa schimb adresa feedului full.

Am operat rapid la schimbarea adresei pentru feedul full, stergand feedul si rediretandu-l spre alta adresa de gen “deceblog-full”. Am pierdut circa 100 de abonati pe drum (din 230) si statistici pentru o luna, dar preferam varianta asta in loc sa pierd peste 1000 (1200 la momentul respectiv) abonati ai feedului partial si peste 2 ani de statistici.

Cine ghiceste ce s-a intamplat? Absolut nimic, aceasi eroare. Am considerat ca nu e mare bai, in 30 de zile adresa veche urma sa fie stersa complet, iar in timpul asta cititorii redirectati, nu ma afecta foarte tare.

Dar la sfersitul lui februarie (undeva saptamana trecuta) Google a venit cu o surpriza si a inceput sa faca mutarea conturilor automat/fortat. Dupa ce ma logam in contul de Feedburner mi se cerea sa-l mut. Nu ar fi fost o problema daca nu as fi ramas blocat intre conturi. Mutarea dadea eroare, iar accesarea contului era imposibila. Minunat, nu? Am sters manual si definitiv vehea adresa a feedului full (deceblog/full) ca sa elimin conflictul. Nimic. Mail la support. Nimic – un mail automat ca se va rezolva.

Ce mi-a ramas de facut? Sa astept 28 februarie, ziua in care mutarea automata si cea fortata se va termina, poate-poate si mutarea contului meu va merge. Se pare ca azi dimineata a mers, dar tragand linie am pierdut 300 de abonati intr-o saptamana din cauza Google-ului.

Sa mai spunem ca daca Google moare, moare o data cu el si jumatate de internet?

»   «

4 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Programare Sociala

  Deci ți-am zis cum e cu contu meu de flickr, da? :)

  Raspunde · link
 • victorblog

  întreb şi eu ca omul: care e diferenţa între cele două feeduri pentru ca văd că tot feed parţial e la ambele feeduri.

  Raspunde · link
 • maria

  dane, asta de mai sus e prost???

  Raspunde · link
 • Miezul

  Google nu moare ce mama naibii, unde ne mai amuzam noi de cautarile tampite ale prostilor ?

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog