Blog > Opinie >

Youtube – la moda in prezentari

2 martie 2009 - 23:25

Nu ma pot hotari – e lipsa de imaginatie sau lipsa de abilitati de comunicare sa folosesti o puzderie de filmulete de pe Youtube intr-o prezentare?

Daca faci referire la un clip celebru e destul sa lasi linkul sau titlul. Sa rulezi filmuletul e pur si simplu pierdere de timp. Daca te adresezi unui public pasionat de online, sigur il va fi vazut, iar daca te adresezi unor oamenii fara legatura cu noutatile si viralele – nu mai are sens sa-l prezinti.

Daca vrei sa exemplifici ceva printr-un clip de pe Youtube inseamna ca nu esti un comunicator suficient de bun sa expui o idee in propriile cuvinte si mai bine ai schimba abordarea prezentarii.

Ah, vrei sa mai umpli timpul acordat prezentarii pentru ca nu ai nimic bun de spus – aia e altceva. Sincer, chiar nu inteleg sensul aparitiei unor clipuri concepute de altii intr-o prezentare.

La Digital Marketing Forum de exemplu mai toti vorbitorii au avut o boala cu Youtubes in prezentari. La 8 din 9 prezentari la care am participat s-au folosit clipuri scurte, mai mult sau mai putin amuzante, iar Manuela Necula a abuzat de ele… de ce?

Mai tine cineva minte “cum se face o prezentare“?

»   «

5 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Alex Olaru

  Stii de stiluri cognitive…da ?
  Eh…cam 80% din oameni sunt vizuali. Degeaba stai tu si povestesti juma de ora pentru ca nu o sa-si dea exact seama ce anume vrei sa transmiti. Niciodata doua persoane nu vor interpreta exact la fel ce vrei sa zici tu.

  Asa ca te folosesti de un film pentru a lamuri majoritatea (mai bine sa inteleaga 10 decat 2…e logic nu ?). Si de ce sa reinventezi roata, adica sa creezi tu ditamai filmul cand iti poti face treaba foarte usor pe youtube.

  Bine, totul depinde si de prezentare. Daca esti director de creatie la o agentie si faci o prezentare cu ceva luat de pe net … da cam nasol.

  Raspunde · link
  • de ce?

   perfect adevarat, de aia ai prezentarea in spate, pentru vizual, dar sa pui youtubes ramane lame :)

   Raspunde · link
 • Alex Petras

  eu am o gramada de cititori care nu sunt conecati la web 2.0 asa ca nu prea vad la altii filmuletele si reclamele postate.

  pentru mine oamenii astia conteaza asa ca le voi da in continuare content video.

  Raspunde · link
  • de ce?

   pai era vorba de prezentari, nu de blog :p

   Raspunde · link
   • Alex Petras

    scuzele mele atunci … in prezentari sunt foarte enervante si iti spun asta din experienta pentru ca am avut un mos-student la marketing care m-a spart cu reclamele luate de pe net (chipurile era inteligent).

    Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog