Blog > Opinie >

Pentru ce as plati in online? Pentru ghiduri turistice

20 mai 2009 - 9:48

Ca tot se vorbeste zilele astea de continut platit in online si posibilitatea introducerii lui.

Saptamana trecuta m-am trezit sa caut online un ghid turistic al Budapestei, crede cineva ca am gasit online asa ceva? Vreo doua prezentari scurte, cateva poze in alta parte, cateva informatii despre hoteluri pe un alt site si o multime de pagini despre gidurile turistice ale Budapestei tiparite!

Nu am gasit niciun site care sa-mi ofere ce cautam: cateva obiective turistice, poze ale obiectivelor, numele lor in romana, engleza si mahiara (ca sa stiu cum sa intreb de ele daca ma pierd), o descriere scurta, poate ceva istorie (pentru a justifica importanta lor), mijloace de transport, cazare, ordinea in care ar trebui vizitate, program de vizitare, o harta, poate si ceva informatii legate de preturi.

Si totusi, cautam informatii referitoare la Budapesta, e o capitala europeana, nu un orasel oarecare de care nu a auzit nimeni.

Un ghid turistic bun, tiparit, costa spre exemplu vreo 30 de lei la Humanitas, dar intr-un ghid turistic tiarit nu poti vorbi si despre preturi pentru ca la fiecare modificare ar trebui sa-l retiparesti, pe internet e mai simplu de facut un “update”, de aici si avantajul unui ghid online.

As prefera sa platesc cativa dolari pe luna sau cateva zeci pe an unui site care sa-mi ofere toate informatiile astea la un loc, in loc sa cumpar ghiduri tiparite. Iar daca prin acelasi site care sa-mi foloseasca pe post de ghid mi-as putea rezerva si un hotel ar fi de-a dreptul superb. Uite ca exista un business model complex.

Si Laurentiu intreba pe Twitter pe ce as fi dispus sa dau bani online. Da, pentru un ghid turistic online as plati.

»   «

9 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Ionut Oprea

  Nu conteaza ce ai cumpara tu, sau ce as cumpara eu. Conteaza ce ar cumpara suficient de multi oameni cu un pret suficient de mare pentru ca una sau chiar mai multe companii sa poata deveni profitabile din asta intr-o perioada de timp rezonabila pentru cel care investeste (bani, resurse, timp).

  Raspunde · link
  • de ce?

   si eu sunt consumator, eu nu contez? :))

   Raspunde · link
 • Bleau

  S-ar putea ca la capitolul ghiduri turistice intr-adevar sa mearga. Dar probabil toti se gandesc ca e prea mult de munca si nu vine banul atat de repede…

  Raspunde · link
 • Anne

  Ar fi interesant..dar e greu la noi :D

  Raspunde · link
 • L

  Poate ca nu stii sa cauti:)
  http://schmap.com/budapest/home/

  Raspunde · link
 • Lucian

  Culmea e ca o sa ai o surpriza placuta cat de curand. Fara sa platesti chiar. :) Mai mult .. e secret :D

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. I love lynda.com
  8 decembrie 2009

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog