Blog > Opinie >

De ce se uita oamenii la telenovele?

1 iunie 2009 - 15:02

Nu pentru minunata regie, nici pentru scenariul amuzant si lungit pe zeci de episoade, nici macar pentru figura vesnic trista a actritelor, care probabil au invatat sa arate la fel si in realitate, nu, ci pentru ca oamenilor le plac dramele.

Ce e culmea? Oricat de proasta ar fi o telenovela se vor gasi cativa care sa o urmareasca, iar oamenii aia nu sunt neaparat prosti!

Din fericire pentru telenovele, oamenii care le urmaresc au destula fantezie pentru a umple golurile dramelor afisate pe ecran. Fantezia face ca dramele sa fie completate cu bucati din viata lor, astfel ca se pot identifica in personaje si isi pot privi bucati din propriile drame, dar fara sa fie afectati. Fiecare privitor vede altceva intr-o telenovela, se identifica cu un alt personaj – de aia si exista cu zecile: sa ai de unde alege.

E mai usor sa privesti drama altuia, sa te identifici cu ea si sa speri ca intr-un oarecare episod sa o vezi rezolvata, decat sa incerci sa-ti traiesti propria viata, cu propriile drame si sa lupti intru rezolvarea lor.

Bun, se naste o alta intrebare: de ce ai vrea sa traiesti viata altuia, intr-un fel de fantezie cu bucati din viata reala, identificandu-te cu un oarecare personaj plangacios? Simplu. Din comoditate, e mai usor sa te minti ca vei invata ceva dintr-o drama, daca o traieste altul pentru tine.

»   «

13 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • vanda

  oamenii se uita la telenovele si la stirile de la ora 5 pentru ca le creste self-esteemul daca vad ca sunt altii care au mai multe probleme ca ei (fie ele reale sau regizate)

  Raspunde · link
 • Dora

  Sa-nteleg ca din gand in gand mai muti canalul pe Acasa? :))

  Raspunde · link
 • vanda

  recunosc ca ma uitam cand eram prin clasa a 5-ea cred, dar asta sub influenta matusilor mele :)) au trecut vreo 16 ani de atunci si n-am simtit nevoia sa repet experienta. Plus ca n-am probleme cu self-esteemul. Pot chiar sa ma uit la filme cu oameni fericiti fara sa-mi bag unghia in gat :D

  Raspunde · link
 • Mircea Popescu

  Raspunsul e mereu “din comoditate”, dar mie incepe sa mi se para ca e doar un raspuns comod. Poate mai este ceva acolo.

  Raspunde · link
 • Evodani

  Daca ne referim strict la romani si de ce se uita ei la telenovele, raspunsul suna simplu: au prea mult timp liber.

  Raspunde · link
 • emarian

  Tin minte cand eram inca prin scoala generala si ma uitam la o telenovela “PALOMA”. E singura telenovela care am vazuto dar nu in intregime pentru ca avea prea multe episoade :))

  Raspunde · link
 • RedAndBlue

  Romanii se uita la telenovele pentru ca sunt desenele animate ale “batranetii” :))

  Raspunde · link
 • Ana

  Ne mai uitam la telenovele si pentru tipii sau tipele misto care joaca in film… :P (imi aduc acu aminte de o telenovela ce ii zicea “Sotia lui Lorenzo” :D)

  Raspunde · link
 • ipo

  Si se uita mai ales pentru ca, spre deosebire de viata reala, dramele din telenovele se termina fericit, cu o nunta.

  Raspunde · link
 • PadVlad

  Lolz 11

  Raspunde · link
 • angi

  probabil ca ai dreptate…numai ca nu mai gasesc nimic fain in telenovele de vreo 4-5 ani,probabil ca am inceput sa traiesc:))

  Raspunde · link
  • angi

   sa traiesc drama mea evident:))

   Raspunde · link
 • Ruxandra

  Imi plac dramele dar din filme. M-am uitat si la telenovele dar cand am fost copil. De ceva vreme nu ma mai uit la asa ceva ca abordeaza aceleasi subiecte. Ca X s-a certat cu Y si respectiva nu vrea sa-l ierte, ca Z a aflat cine-i mama lui adevarata si-i spune ca nu o va ierta niciodata:))

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog