Me loves Bing

1 iulie 2009 - 10:49

M-am indragostit de Bing, noua jucarie, noul motor de cautare decizional de la Microsoft. E frumos, e relevant si promite foarte multe. Aurelian face o comparatie foarte misto intre Bing si Google.

Undeva in adancul sufletului meu sper ca Bing va putea “fura” ceva din cota de piata pe care o detine Google… Nu am nimic cu Google, dar m-am saturat de super-optimizarea unor site-uri pe cateva nise cautate, de a ajuns relevanta pentru utilizator aproape de zero si rezultatele din cautari fara nicio diferenta intre ele.

Mai mult, fara concurenta in niciun domeniu nu exista farmec. Google a ajuns in Romania ca Enel-ul: iti da ce ai nevoie dar in conditii impuse, fara posibilitate de negociere. Daca nu-ti convine oferta, ce faci? Iti iei casa in spate si o muti in alta tara?

Bun, intrebarea care se pune e “merita sa dam Google pe Microsoft?”

PS: am incropit si un mic articol despre optimizarea pentru Bing, in masura in care e posibilia si a fost intuita de specialisti.

»   «

4 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • radu

  Bun asa. Deci nu-ti (mai) place Google pentru ca se face seo agresiv dar ai scris un articol despre optimizarea pentru Bing. :))

  Raspunde · link
  • de ce?

   ah, am uitat sa mentionez ca bing nu prea permite spam-siteurilor sa urce prea sus? :p

   Raspunde · link
   • radu

    Si Google o face? :P Atat timp cat ranking-ul unui site poate fi influentat de owner-ii lui, trucurile vor aparea. Deocamdata insa Bing se zbate in marja de eroare a studiilor de audienta si nu e tentant pentru fraudare. Cand o sa ajunga la 70 share, se vor schimba lucrurile. :)

    P.S.: ah, oare cati din aia 70 share pe care ii are Google acum sunt “oameni implicati” (aka seo-isti, sem-isti, proprietari de site-uri cu adsense si alti oameni care direct sau indirect traiesc pe seama lui Google).

    Raspunde · link
 • andrei

  Dacă înainte am privit Livesearch cu dezinteres, Bing îmi pare de-a dreptul suspicios şi asta pentru că refuză să indexeze site-urile relativ noi. Şi iau exemplul site-ului meu. 100 de pagini indexate de google, PR2, doar câteva backlink-uri, iar Bing mi-a indexat 4 pagini (dintre care una este sitemap.xml.gz). Menţionez că sunt înscris la bing.com, la Crawl issues nu apare nimic. Să vă dau însî un exemplu concret.

  Luăm una dintre paginile indexate. La o căutare după „corector openoffice” pe bing.com sunt pe locul 4, respectiv 5 pe google. Bing a afişat aiurea un rezultat pe i18n.ro, iar google conţinutul unui mail de pe mail-archive.com. Diferenţele sunt nesemnificative până acum. Dacă însă scriu denumirea pachetului corect: OpenOffice.org, google se corectează, în timp ce Bing afişează o altă nerelevantă legată de mandrivausers. :)

  Pot eu să „iubesc” Bing ? Sau să am încredere în el ?

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog