Cum rulezi Mplayer pe dual monitor

6 august 2009 - 16:40

Cei care folosesc Mplayer-ul (eu prefer pachetul MPF de aici – cu frontend + codecs) pentru a rula filme stiu ca exisa o mica problema in a-l face sa mearga pe un al doilea monitor. Un simplu drag-and-drop pe ecranul secundar face fereastra verde.

In termeni tehnici problema e cauzata de accelerarea video, dar solutia e simpla:

(exista chiar mai multe solutii dar..) adauga -adapter 2 ca si parametru suplimentar (merge la fel de bine si in linia de comanda, daca nu folosesti un frontend) si fereastra video o sa se deschida pe al doilea monitor.

mplayer-dual-monitor

PS: in principiu Mplayer-ul e cel mai bestial player, in ultimii 4 sau 5 ani nu am folosit altceva, e facut sa ruleze orice, oricum – doar a fost construit pentru Linux. Se poate folosi si doar din comand prompt, fara frontend, dar nu e recomandat incepatorilor :D

»   «

13 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Ingineru

  Mulţam de sfat. Chiar mă lovisem de problemă. Într-adevăr MPlayer bate tot de la distanţă.

  Raspunde · link
 • seba18

  hehe, ma bucur sa vad ca esti utilizator de mPlayer ;) si eu cam tot de 4-5 ani il folosesc (m-a impresionat cand am vazut ca ruleaza fara probleme DivX-uri pe un celeron la 333 MHz si cu 128 MB RAM), si de atunci pot sa spun ca nu am simtit nevoia de alt player. De curand (un an si ceva) folosesc totusi un alt frontend, si anume SMPlayer (cel de aici) pe care ti-l recomand, mai ales daca mai rulezi si cate un .mkv din cand in cand ;). Are mai multe optiuni (inclusiv pentru dual-monitor; nu mai zic de cele pentru subtitrari care sunt dilicious) si te scuteste de rasfoirea help-ului in cautarea de parametri, asa cum ai facut tu acum :P

  Cat despre dual-monitor, mie imi mergea doar daca mutam fereastra principala pe al doilea monitor, si apoi dadeam play. Imi deschidea automat si video tot pe monitorul respectiv, fara probleme…

  Raspunde · link
  • de ce?

   poate frontend-ul te ajuta, de fapt, sigur :)

   Raspunde · link
  • de ce?

   PS: stiu de SMPlayer, dar imi plac chestiile mai basic, mai old school, de asta prefer MPF

   Raspunde · link
 • FlorinB

  Folosesc VLC Media Player. E rapid si nu are nevoie de codecuri. A, si functioneaza si pe Linux. Mi se pare ca nu are nici o problema pe calculatoarele cu 2 monitoare.

  Raspunde · link
  • de ce?

   lol, si mplayerul are codecurile embeded, dar poti lua numai sursa daca vrei :)

   Raspunde · link
 • emberke

  Multumesc.

  Raspunde · link
  • de ce?

   ma citesc mai multi utilizatori de mplayer decat credeam…

   Raspunde · link
 • brontozaurel

  Wow! Se pare ca pana acum am trait sub un clopot de sticla – credeam nu mai foloseste nimeni MPlayer in afara de mine :))

  Intr-adevar, e un player bestial. Am putut sa vad multe fisiere care nu mergeau deschise cu nimic altceva (busted or incomplete). Am avut insa probleme cu unele .wmv-uri si .mp4-uri care totusi mergeau cu WMP, respectiv QuickTime.

  Raspunde · link
 • BL0G.RO

  Si eu am folosit mplayer de cand a aparut, e foarte ok (in special ca nu trebe sa instalezi tot felul de codecuri) dar odata cu trecerea la vista (proasta alegere) si ulterior la win 7 am fost obligat sa caut altceva pentru ca mplayer nu merge (sau cel putin nu mergea). Am gasit KMPlayer, care e dezvoltat tot pe baza mplayer doar cu o interfata grafica destul de ok si functioneaza pe 2 monitoare fara nici o problema (drag and drop). Bineinteles merge si mkv si cam orice de altfel… Incearca-l, poate o sa iti placa…

  Raspunde · link
  • brontozaurel

   mie imi merge mplayer pe vista :-?

   Raspunde · link
   • seba18

    merge pe vista si pe Win7, insa iti dezactiveaza Aero inainte de a da play la un fisier. daca vrei sa ramana Aero activ, foloseste SMPlayer (am dat link mai sus) sau KMPlayer, cu care poti seta ca si metoda de video output Direct3D sau OpenGL, care sunt mai Aero-friendly decat frontend-ul clasic (poate merge tweak-uit si asta cu parametri, insa nu mi-am batut capul…)

    Raspunde · link
 • BL0G.RO

  Poate acum suporta si vista, dar cand am instalat eu prima oara inca nu era versiune pentru vista/win7

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog