Blog > Muzica >

Cat de simplu recunosti o melodie cu HTC Magic

20 septembrie 2009 - 20:39

Mi se intampla des sa vad un video pe TV, sa-mi placa melodia, sa-mi promit sa fiu atent pana la sfarsit, ca sa vad cine o canta, dar sa ratez fix acele cateva secunde cand sunt afisate informatiile. Cu radio-ul e si mai grav – de cele mai multe ori nu spune nimeni cum se numeste melodia ce ruleaza, iar unele statii au chiar stream-ul de pe internet fara informatii despre melodii (ca de exemplu CityFM, postul meu preferat).

Din fericire exista programe de music recognition – iar unul dintre cele mai cunoscute este Shazam. E gratis si foarte simplu de folosit. Partea si mai misto e ca mai nou are o versiune si pentru Android, deci ruleaza pe HTC Magic! (se gaseste in Market) :)

Cum functioneaza? Simplu. Indrepti telefonul spre sursa de muzica vreo 10 secunde, dupa care mai dureaza vreo 2 secunde pana isi face el magia, apoi iti afiseaza artist, melodie, album si mai ceva informatii. Foarte cool la aplicatie e ca salveaza melodiile recunoscute, sa le poti revedea mai apoi, dar ce e cu adrevarat cool la Shazam pentru Android e ca sub melodie iti pune un link de “search pe youtube dupa melodie” sau “buy mp3 from amazon”.

Am facut si un scurt video demonstrativ:

youtube thumbnail

Me happy!

»   «

15 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Andrei kNox

  Merge si la manele?

  Raspunde · link
  • Marius

   =)))))))))))))))))))))))))))) deci era prea tare sa faca dece video cu o manea :)))

   Raspunde · link
  • de ce?

   sper ca nu! :D

   Raspunde · link
 • Melk

  Se gaseste ceva similar cam pe toate telefoanele Sony Ericsson – Track ID si pe toate Windows Mobile – Music ID (tot Shazam) si Midomi (produs de Samsung, dar merge si pe alte telefoane WM). E misto la Midomi ca poti si sa fredonezi o melodie si cam in 50% din cazuri, daca melodia e “fredonabila” si nu esti complet afon, chiar o sa o ghiceasca.

  Raspunde · link
  • de ce?

   Track ID-ul nu-mi prea place, nu stiu de ce…

   Raspunde · link
 • xD

  Imi place mult.E cool :)

  Raspunde · link
 • simi

  O functie asemanatoare are si motorola rokr e8, care nu e cine stie ce scula, dar pe partea audio sta foarte bine. Am avut surpriza neplacuta ca la o manea mai spalata, habar n-am cine o canta, sa o recunoasca. :)

  Raspunde · link
 • cosmin

  am si eu o intrebare ! de unde ti-ai achizitionat jucaria si cam pe la ce bani ?

  Raspunde · link
 • ipo

  Am si eu pe Samsung f480 ceva asemanator is merge destul de bine. L-am incercat si cu niste Death (Leprosy) si l-a ghicit! :)

  Raspunde · link
  • inexistentul

   Toate aceste programe au in spate o baza de date. Este foarte putin probabil sa gasesti melodii romanesti sau melodii noi… Eu am pe iphone si Shazam si Midomi. Mi se pare Midomi ceva mai rapid…

   Raspunde · link
 • Acidripp

  Pacat ca shazam a fost lansat initial pentu Nokia 5800 si printre altele identifica melodia de 3 ori mai repede :)

  Raspunde · link
 • wizard60

  va salut ! @melk & @inexistentul – unde ati gasit midomi fratilor ca io nu dau de el nici in google play nici in samsung apps mobile ? …

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog