Mogulii: Pirates of Silicon Valley

22 octombrie 2009 - 11:36

steve_vs_bill

Am vazut (abia) aseara “Pirates of Silicon Valley” (imdb, wiki) multumita lui ASCII si am ajuns la concluzia ca vreau sa ma fac mogul. Bill Gates m-a inspirat.

Nu stiu de ce pana acum, desi ii stiam istoria, nu am reusit sa-l vad pe Bill Gates drept mogul, ci drept programator genial. El a fost de fapt un geniu al pokerului, deci un strategist desavarsit, iar cod a scris doar pana prin 1989.

OK, filmul nu respecta intru-totul istoria Microsoft si Apple Computers Inc. (abia din 2007 a renuntat la “Computers”), cum o spune si Steve Wozniak in raspunsurile la scrisorile despre Pirates of Silicon Valley – multe persoane, locuri si date sunt gresite, dar aparent personajele sunt foarte bine definite si jucate.

So, pentru cine vrea sa-i vada pe Steve Jobs si Bill Gates moguli in devenire, ori pentru cei care cauta motive sa-i urasca pe cei doi, recomand filmul.

»   «

13 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Mihnea

  Cred ca e destul de greu in ziua de azi. Ei sunt niste moguli “cinstiti” oarecum. Pe cand la noi nu se mai gaseste un job de mogul. e plin :)

  Raspunde · link
  • ASCII

   Moguli cinstiti?! Se vede ca nu stii cum a inceput Bill Gates. Cum a cumparat DOS de la un tip din Seattle pentru o suma modica si apoi l-a vandut celor de la IBM cu drept de licenta pe o suma foarte mare! Sau cum a dus mai mult sau mai putin firma Apple in faliment. La inceput Microsoft nu a jucat cinstit. Sincer .. nici acum nu joaca prea cinstit!

   Raspunde · link
   • Mihnea

    Stiu ca Bill Gates a fost un dur. Si cum a inceput el…tatal lui i-a facut intrarea la senat.si pe acolo a vazut unele chestii… de altfel cinstiti era cu ” “. Pe langa se_cur_istii nostri….

    Raspunde · link
 • Tudor

  Si mi-am propus sa fiu mogul :) Te invit la o ceasca cu lapte cald si miere de albine peste cativa ani. Cine-i mai mogul, face cinste

  Raspunde · link
 • Tudor

  Si eu mi-am propus sa fiu mogul :) Te invit la o ceasca cu lapte cald si miere de albine peste cativa ani. Cine-i mai mogul, face cinste

  Raspunde · link
 • cartim

  Da, si eu mi-as dori asta.
  Am vazut filmul, mi-a placut si totusi as vrea sa vad o ecranizare mai detailata a biografiei lui Gates.

  Raspunde · link
 • richie

  Multam de recomandare. Chiar vreau sa-l vad.

  Raspunde · link
 • Ionut

  Vantu in schimb are o viata mai palpitanta iar Voiculescu ehe …. tare de tot! :)

  Raspunde · link
 • emarian

  Am vazut documentarul. E super tare :) Geek4life :D

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Ce se spunea despre mouse acum 25 de ani
  30 octombrie 2009
 2. Cum creezi ceva din nimic
  1 decembrie 2009
 3. Who’s the Big Brother now? - de ce? blog
  22 mai 2010
 4. The Social Network nu m-a impresionat
  25 noiembrie 2010

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog