Barbati vs. aparate electrice

15 februarie 2010 - 14:19

Ce nu am inteles niciodata la specia mea:

De ce noi, barbatii, avem credinta ca daca desfacem un aparat (electric ori ba) si apoi il montam la loc, fara sa-i facem practic nimic, acesta brusc o sa mearga ori o sa devina intr-un mod misterios mai bun?

A doua nedumerire e de ce, desi stim si vedem ca si altii desfasoara acelasi proces fara niciun fel de rezultat, persistam?

Facem misto prin liceu de un prieten care avea o manie cu a desface si reface diverse aparate spunand ca o sa-i cumparam o cutiuta cu butoane si fire de ziua lui ca sa-l tina ocupat. Aparent si eu am nevoie de una.

Tocmai am desfacut si pus la loc o statie de amplificare.

Nu, (tot) nu merge.

»   «

17 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Dana

  Poate vor sa impresioneze fetele ;)

  Raspunde · link
 • WeNDoR

  Pai … eu cred ca le desfacem si le punem la loc (de obicei raman si niste suruburi in plus … da cui ii pasa) fiindca ne gandim ca desfacand aparatul, poate, poate vedem de ce nu functioneaza … adica poate avem noroc si dam de un fir care s-a dezlipit si il lipim noi la loc si “cha ching” … functioneaza !

  Raspunde · link
 • Napster

  Sentimentul ala de “i’m a man and ill fix it myself” e superb. Parca te simti mai barbat cand repari aspiratorul singur decat sa il platesti pe altul sau sa iti iei unul nou.
  Nu stiu de voi dar eu daca vad ceva bulit il fac piese mici si il pun la loc. De cele mai multe ori merge :)

  Raspunde · link
 • Ionut

  dar ai lovit-o de cateva ori?

  Raspunde · link
 • Blog Design interior

  in general doar in Romania vezi treaba asta pentru ca avem impresia ca ne pricepem la toate,afara si pentru un bec se cheama electricianul,fiecare cu meseria lui!

  Raspunde · link
 • Cafeniul

  Oricum romanul se pricepe la toate (cel putin asta este parerea mea). Sa intamplat sa misc putin respectivul obiect, iar el sa isi revina. Pacat ca si-a revenit pentru doua zile.

  Raspunde · link
 • Gabriel Leonard

  Si mie mie se intampla des asta. Le desfac si apoi le montez la loc. Bineinteles, niciodata nu functioneaza. :D

  Raspunde · link
 • BogdiP

  ti-au ramas piese de rezerva desi initial nu aveai? :p

  poate ala sa fie motivul…:))

  Raspunde · link
 • Alex

  Cred ca noi suntem pasionati de tipul ala de emisiuni “how it works” sau “how it’s made” de pe discovery … acolo insa nu sunt tratate toate subiectele prin urmare cand se strica ceva electric prin casa, se gaseste si oportunitatea de a desface o chestie sa vezi cum ii inauntru :)) fara sa o strici… ca ii deja stricata =)) pretextul fiind falsa impresie de a putea repara …

  Raspunde · link
 • brontozaurel

  Na, ca eu sunt fata si am mania de a face bucati chestii atunci cand nu mai merg. Fara credinta ca o sa mearga in mod miraculos chiar daca nu ma prind care o fi problema.

  Sau le mai fac bucati ca sa le curat. Sunt maniaca atunci cand vine vorba de curatat calculatorul sau cuptorul cu microunde. Desi am zis mereu ca probabil ma voi lasa o vreme de sportul asta daca o sa mi se intample ca intr-o zi sa nu-mi mai mearga ceva ce imi mergea inainte sa desfac.

  Raspunde · link
 • ipo

  Cel mai nasol e atunci cand te mananca sa desfaci un aparat care functioneaza perfect, iar dupa aia cand il pui la loc nu mai merge defel. Pura curiozitate “sa ved ce are inauntru”… :D

  Raspunde · link
  • de ce?

   oh, aia e alta parte a filozofiei barbatesti cand incerci “sa vezi de ce merge” :D

   Raspunde · link
 • Arthur

  Nu stiu cum ai patit tu, dar eu stiu cel putin 2-3 situatii in care prin simpla desfacere si reasamblare a unui produs am reusit sa il fac sa functioneze de parca eram un mare electrician (bine, am facut liceul la electrotehnica dar astazi abia daca ma mai folosesc de cunostintele acumulate in domeniu).

  Raspunde · link
 • ailama

  Sunt fata si mi-am reparat singura telecomanda…deci se poate. Imi place faptul ca romanii vor sa se apuce sa repare de unii singuri. Atunci cand nu stii sa pui o priza nu esti barbat, esti femeie cu un bat intre picioare :D

  Raspunde · link
 • Arthur

  @ Ailama: de aici sa inteleg ca daca nu stii sa faci sarmale esti un barbat cu sani?

  Raspunde · link
 • thor

  Conform logicii, daca ai desfacut statia si ai montat la loc totul, sa inteleg ca acea statie deja nu era functionala?

  @Arthur: este prima data cind aud de “reverse engineering” la sarmale. :)

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Revista presei -9- « Jiunimea
  17 februarie 2010

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog