Guest post: Confesiunea unui cafegiu

20 decembrie 2010 - 23:35

I se spune Richie și e membru de vază în comunitatea Timișoreană de bloggeri. Iubeşte filmele și cafeaua. Poate un pic mai mult filmele, doar scrie despre ele pe Marele Ecran.

Mă sună Dan să mă cheme la o cafea:
- Salut, bă, hai pân’ la mine.
- De ce, bă?
- Să bem o cafea!
- Bă, la ora asta? (era seară) Io acum îmi beau ceaiu de după-amiază, că doar am tabieturi, alea-alea; cafeaua mi-am băut-o de 3 ori până acum.
- Na, păi la mine ziua începe mai târziu. Deci, hai!
- Ştii ce, Dane? Dacă tu eşti pe ora de vară asta-i treaba ta, io mi-am tras deja norma de cofeină pe ziua de azi. În plus am ceva întâlnire, că de aia mă duc să beau ceai.
- Hăhă, ce întâlnire?
- Din-aia oarbă. Mă sună o tipă cică să ne vedem la un ceai. Cititoare de-a mea.. n-o cunosc personal dar asta e pe cale să se schimbe.
- Aaa..păi ce faci, dom’le, networking? Creşti traficul în offline? Se poate?
- Lasă bă astea, doar oameni suntem. Avem nevoi, le satisfacem. Simplu.
- Păi şi nevoia mea?
- Ce nevoie?
- Am nevoie de o părere avizată. Tu esti băutor de cafea, esti cafegiu, bei din plăcere nu din necesitate. Stai prin cafenele, încerci sortimente noi, e un fel de ritual la tine. Hai! Am ceva special să încerci.
- … e cumva vorba de ceva peparat celebrul Pinguin?
- Da.
- Ajung în 5 minute. Poţi să pui deja la făcut.
- Taci, bă, astă face cafeaua în 10 secunde!!

Bun, şi aşa am ajuns la Dan să beau o cafea pe seară. Mi-a făcut un Espresso simplu şi a ieşit cum spunea: în 10 secunde, fierbinte, aromat, cu caimacul ăla auriu la suprafaţă de zici că-i proaspăt adus de-o chelneriţă din Piața Unirii. Iar gustul e bun, ceva mai puţin amar decât cafeaua mea obişnuită motiv pentru care l-am băut şi fără lapte. Ş-apoi dacă tot am fost musafir în casa lu’ DeCe, m-am gândit să-i cer laptopu’ şi să-i las articol de musafir. Apoi i-am cerut şi-o bere că oricum ceaiul şi fata le pierdusem deja.

Espresso

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • StiluRilu

  Sa inteleg ca era facuta la robot si nu la ibric :) dar totusi 10 secunde ….. imi ia vreo 4 5 secunde sa il bag in priza :) Have fun

  Raspunde · link
 • Tudor Alexandru

  fi serios ma.. cum 10secunde?

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Tweets that mention Guest post: Confesiunea unui cafegiu -- Topsy.com
  21 decembrie 2010

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog