Noua mea cafea preferată – Cortado

22 decembrie 2010 - 12:50

Cei care mă cunosc (și din offline) ştiu bine că imi place la nebunie gustul cafelei proaspete și obișnuiesc să beau cafea multă. Neagră. Fără lapte sau zahăr. Amară. Să-i simt gustul. O fostă prietenă mă întreba: Ce, ai viața prea dulce de bei cafeaua așa amară? Da.

Suprinzător (sau nu?), de când am primit de la Nescafe Pinguinul (și am înebunit pe toată lumea cu el) mi-am schimbat obiceiurile de consum. Dacă î.P. (înainte de Pinguin) nu mă mulțumeam fără două cani mari de cafea americană, apropo, paranteză lungă:

Discutam acum vreo săptămână cu Knox despre cum preparăm cafeaua la filtru. Rețeta mea: din 2 cani și mai puțin de jumătate din a treia (cam 5-6 cafeluțe după aparat) de apă cu 4 măsuri cu vârf + încă o jumătate de măsură de cafea ies fix două căni de cafea bună, foarte bună. Restul de apă se evaporă sau rămâne în zaț. Andrei merge pe rețeta 1 + 1/4 cesti apa cu, citez, 2 lingurite PLINE VARF cafea. Ah, pentu gust mai intens recomand și filtru e hârtie așezat în cel de sită.

Închid paranteza, acum beau cafea la fel de multă, dar mai diversificată, iar prima mea cafea, servită dimineața devreme, pe stomacul gol, a devenit Cortado. Practic espresso cu lapte, 60 ml în total, dar într-o minunată proporție în capsula Nescafe. Miroase atât de bine că-mi vine s-o mănânc de-a dreptul. Cine n-a încercat așa ceva până acum nu știe să aprecieze o cafea bună. Am zis!

Păcat că nu se poate simți gustul și mirosul cafelei prin intermediul imaginilor…

»   «

4 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • SubSoare

  da chiar ne-ai inebunit cu Apolodor asta al tau … :). Raman la optiunile mele. Sunt conservator. Cafeaua se bea BLACK.

  Raspunde · link
 • StiluRilu

  Meniul zilei :
  Felu 1) cafea
  Felul 2) cafea cu lapte
  Felul 3) cafea fara cofeina

  Te cunosc de undeva dar nu stiu de unde sa te iau.Eu sunt din Iasi dar nu stiu daca are vreo relevanta.

  Incearca o cafea turceasca.Nu vei regreta :)

  Raspunde · link
 • ORI

  M-ar tenta kopi luwak; doar de curiozitate.

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Tweets that mention Noua mea cafea preferată – Cortado -- Topsy.com
  22 decembrie 2010

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog