Dan și încă 5 minutele de somn

1 februarie 2011 - 15:11

inca-5-minute

Urasc să amân lucruri și urăsc amânările în general, dar cu toate astea sunt un adevarat campion al amânărilor. Daca ar inventa cineva o disciplină sportivă bazată pe arta (?) amânării, aș fi de talie internațională.

În dimineața asta. Mă trezesc frumos la ora 10. Nu foarte devreme, dar nici târziu, conform planului. Ridic o sprânceană și apoi strâmb din nas imaginându-mi că afară e cel puțin la fel de frig ca ieri și vocea interioară imi șoptește: încă 5 minute de somn. Rezultatul? Am adormit la loc instantaneu. Și am mai dormit 4 ore!

Da, sunt dulci alea cinci minute, aproape la fel de dulci cum erau în clasele primare, când trăgea mama de mine câte 20 de minute în fiecare dimineață ca să ajung la școală la 8. Noroc că era școala aproape și trezitul începea (doar) la ora 7.

Din cauza celor încă 5 minute de somn evit să dorm după-masa. Invariabil ajung să mă trezesc ore bune mai tarziu. Îmi spun “încă 5 minute”, uit să-mi setez vreo alarmă și nu mă mai trezesc până se întunecă afară.

De multe ori alea încă 5 minute de somn de somn sunt esențiale în terminarea unui vis. Visez așa frumos, că ar fi păcat să las visul cumva la jumătate, plus că după o primă trezire am mai mult control asupra visului decât aveam înainte.

Dar nu, nu visam nimic azi dimineață, cel puțin nu-mi aminteam să fi visat ceva la ora 10. Aveam deja 8 ore de somn. Nu aveam un motiv real să amân trezirea. A fost doar lenea de a mă ridica din pat. Ah, ce o urăsc.

»   «

15 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Ionut Staicu

  Eu mă trezesc în fiecare dimineață la 6:30. Înclusiv weekend. Sâmbătă parcă nu am pus ceasul și m-am trezit la 6:45 :D

  Cum reușesc să mă trezesc? Îmi pun ceasul să sune în celălalt capăt al camerei, astfel încât trebuie să mă dau jos din pat. Exceptând situațiile în care sunt extrem de obosit, mișcarea până la ceas mă trezește suficient să vreau să beau apă. Dacă tot beau apă, ia să mă spăl pe față și să fac și pipi. Și dacă tot am făcut toate astea, dau drumu la pc să văd dacă am primit vreun mail și mă apuc de lucru :D

  Raspunde · link
  • Teniescu

   si inca nu te-ai prins ca e o pacaleala doar ca sa te trezesti? :P

   Raspunde · link
   • de ce?

    I second that. Vocea mea interioara imi spune de fiecare data ca e o pacaleala cand aplic metoda asta si nu tine decat (maxim) 2 zile la rand.

    Raspunde · link
   • Ionut Staicu

    Aparent sunt… mai bleg :D

    Raspunde · link
 • Gabi

  Eu am tinut-o, aproape, toata luna Ianuarie asa :(
  In ideea ca o mare parte din munca pot sa o fac din pat de pe laptop si e ok daca pe la 13 ies din casa.
  De maine lucrurile se schimba!

  Raspunde · link
 • Robertworld

  Pfuuu…credeam ca am o problema cu somnul. “Dimineata” ma trezesc la 11-12, iar daca ma culc dupa amiaza rup iar 2-3 ore. Mie personal imi place, dar e putin stresant. Ma bucur ca nu sunt singurul lenes cu “probleme” d’astea.

  Raspunde · link
 • Ionut

  frate, dar ce-i cu tine? inca putin si o sa hibernezi ca ursu cate 3 luni odata! :D

  Raspunde · link
 • Daniela

  acuma depinde si de organism sau de cum iti inveti corpul. daca e in crestere ai nevoie de muuuuuuult somn iar daca nu mai esti in perioada de crestere iti vine sa te trezesti mai devreme decat ti-ai propus.

  Raspunde · link
  • de ce?

   hehe. eu sunt in perioada de crestere de vreo 26 de ani deja

   Raspunde · link
   • Daniela

    esti inca in perioada de crestere :) si prietenul meu are 25 de ani si doarme…. oricum eu il intrec :)

    Raspunde · link
 • MaterassoRO

  Eu cred ca puteti dormi mai bine, pe o saltea mai buna. 12ore de somn = relaxare totala si garantata.

  Raspunde · link
 • jocuri

  10 ore ajung

  Raspunde · link
 • MadMike

  Foarte tare, desi, si eu cateodata mai pun ceasul sa sune si il las pe Snooze, sa ma anunte peste 5-10 minute, insa, il ratez cateodata :))

  Raspunde · link
 • daniel c

  Se spune ca visul dureaza doar o secunda dar tu il percepi la scara reala

  Raspunde · link
 • curriculum vitae model

  cred ca toti adoram acele 5 minute in pus, desi din pacate uneori se prelungesc pana nu mai realizezi ca trebuie sa te trezesti…

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog