O întrebare despre droguri

6 iunie 2011 - 10:58

Știu că sunt interzise de drag. Drogurile ne dăunează, statul ne iubește, deci le interzice. Ce nu înțeleg eu:

De ce sunt interzise în închisori?

Pentru că drogurile ucid? OK, dar pușcăriașii cu sentință pe viață? Contează pentru stat că mor mai repede sau nu?

Pentru că m-a durut îngrozitor o măsea și n-am putut să închid un ochi azi noapte m-am uitat la toate serialele de le Diva și la toate emisiunile de pe Discovery, Explorer și Nat Geo în reluare. Toate ca toate, telenovelele ca telenovelele, Bear Grylls și băutul de pipi, dar de ce “marele război împotriva drogurilor din închisori”. Deținuții o să-și prăjească creierii, o să viseze prostii și o să-și rateze viața? Care e motivul? Really.

»   «

9 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • melcilor

  Iar ai uitat de Simona sau de Oana.

  Raspunde · link
 • Gerhald

  Pai inchisoarea e facuta ca puscariasul sa sufere, nu sa traiasca in puf. In loc de droguri, statul ar trebui sa le ofere prezervative. ;)

  Raspunde · link
 • Florin Ruşanu

  Păi lângă droguri mai punem o prostituată şi nişte beri, şi atunci mergem toţi la pârnaie…wtf? Chiar o ia razna lumea asta?

  Raspunde · link
 • Andrei

  Pentru că drogurile în sine nu sunt atât de periculoase precum efectele lor pe plan social.

  Droguri în închisoare înseamnă în primul rând violență. Nu vorbim aici de iarbă, dar în general înseamnă violență și comportament antisocial.
  În al doilea rând înseamnă polarizarea puterii în jurul câtorva indivizi privilegiați care dispun de metode de a aduce droguri.
  În al treilea rând, pentru că închisoarea înseamnă privarea de niște drepturi, ori dacă n-ai voie să votezi, să îți fuți nevasta (asta e discutabil) atunci cum ai putea să-ți dai un ac în venă și să scapi de efectele psihice ale închisorii?

  Răspuns pertinent, sau ce? Plus că în principiu drogurile nu sunt interzise din cauza efectelor lor asupra individului (altfel de ce n-ar interzice sarea, coca cola sau telefoanele mobile) ci din cauza dezechilibrelor sociale pe care le produc.

  Raspunde · link
  • de ce?

   in emisiune se povestea cum gardienii verifica felicitarile primite de detinuti de sarbatori. sa nu cumva sa contina marijuana, ca au mai patit :)))

   Raspunde · link
 • Oana

  Probabil de la droguri s-ar comporta antisocial si s-ar omori unii pe altii si ar fi permanent scandal.
  Nici eu nu inteleg de ce puscariasilor li se ofera un anumit confort si copiilor institutionalizati nu, dar asta-i alta discutie.

  Raspunde · link
 • hoinaru

  pentru ca inchisorile nu sunt atat de sigure precum ai impresia. adica sunt sigure atata timp cat detinutii sunt controlati pentru ca sunt constienti ca pot muri. in cazul in care sunt drogati, exista sanse sa izbucneasca o revolta. si e nasol cand e revolta in inchisoare. foarte nasol. situatia poate scapa de sub control.

  Raspunde · link
 • Mire

  Pai in primul rand e o problema de etica si in al doilea rand nu prea poate sa puna tva pe drogurile din inchisoare. :)

  Raspunde · link
 • Flo

  Daca drogurile sunt legale in inchisori, dar ilegale in tot restul tarii, cum le aduci inauntru fara sa incalci vreo lege?

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog