Din motive de squash

4 iulie 2011 - 13:35

Am o mega-febră-musculară! Am făcut o schemă cu zonele care mă dor după, zone care nu sunt puține după cum se poate observa în diagrama de mai jos. Și ca să explic mai plastic. Am vrut să-mi iau cana de cafea de pe raft. După ce am ridicat mână la nivelul umărului am zis că mai bine beau cafea dintr-un pahar.

schema-febra-musculara

Pentru cine nu știe ce e squash-ul: e cam ca tenisul, doar că e în sală, cu rachete mai mici, o minge mică de cauciuc (care contrar aparențelor nu sare, deci trebuie să dai cu putere în ea!) și se joacă la perete :-) Adică nu-i ca tenisul.

Mă întreba cineva ieri pe twitter cam care sunt regulile. Păi, se servește din pătrățelele laterale (mai jos o poză cu terenul), mingea trebuie să lovească peretele peste linia trasă pe mijlocul peretelui și apoi să cadă în jumătatea adversarului.

teren-squash

După serviciu se lovește oricum: cu un perete lateral, cu doi, cu toți, cât timp nu cade de două ori pe podea și nu lovește peretele de fund sub linia cea mai joasă e bine. Ok, și dacă o dai peste cameră e un pic out. Cel care servește își alege terenul din care vrea să servească și apoi alternează terenurile cât timp servește. Mingile afară sau servele proaste sunt punct pentru adversar și pierderea serviciului. Cam atât.

Cei de la Squash Club Timișoara mă întrebau care este potențialul social al sportului. Sincer, la cât de tare mă enervez când pierd (la orice activitate) e probabil mai bine să joc singur. Hmm. De fapt, dacă mă gândesc bine, a fost amuzant să-l fugăresc pe Adi până a reușit să se împlânte cu capul în perete. hehe. Să legi prietenii noi? Se poate, dar numai în pauză.

PS: cam cum arată un meci de squash http://www.youtube.com/v/QQQ6qRKZS7o

»   «

12 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Denisa

  DeCe is baaack! Era şi timpul, diud!

  Raspunde · link
 • Daniel

  hahaha. Cubuletele de pe abdomen macar nu te dor.

  Raspunde · link
 • CristinaTM

  Ma simt mult mai bine acum. Credeam ca-s singura care urla de febra musculara. Eu n-am putut sa-mi desfac sticla de apa, asa rau ma doare mana dreapta. Macar de durerile de spate am scapat. Oricum, mai vreau. Cand mai mergem?

  Raspunde · link
 • Emi

  mda. am vorbit cu sotiaaaaaa si am hotarat ca singura bataie pe care o va lua va fi acolo, la squash club :)

  Raspunde · link
  • de ce?

   am un abonament pentru o luna de dat. interesat?

   Raspunde · link
  • Oana Barbu

   Hai ca asta mi-a placut teribil, Emi! :))

   On topic, eu nu stiu sa joc nici tenis, dar m-as baga la niste lectii de squash. Unde e, mai exact, in Timisoara?

   Raspunde · link
   • de ce?

    e chiar pe strada Cuvin, in cladirea vis-a-vis de LitlePub, cu intrare aproape de coltul cu Pestalozzi

    Raspunde · link
 • Daniela

  Uite cum se distreaza timisorenii… La mine in oras nu am asa ceva. Stiam de acest joc, pacat ca eu sunt fata si nu pot juca din anumite probleme.

  Raspunde · link
  • CristinaTM

   Cum adică ”păcat că sunt fată”? Și eu sunt fată și am jucat fără nicio problemă. Ba chiar mi-a plăcut foarte mult. Zic să încerci o dată dacă ți se oferă ocazia, că e foarte fain sportul.

   Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Slăbește sănătos cu Squash « CristinaTM
  5 iulie 2011
 2. Squash, un sport… | DANIEL SIMA
  9 iulie 2011

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog