Și ce dacă Băsescu nu are niciun fel de respect pentru intelectuali?

29 iulie 2011 - 7:53

plesu-interviu

Domnul Andrei Pleșu susținea într-un interviu recent că “[Băsescu nu are] niciun fel de respect și simpatie umană pentru oamenii cu carte”.

Aș vrea să vă întreb: și ce-i cu asta? Nu e cum ar fi o noutate sau nu s-ar fi prins nimeni până acum de lucrul acesta și, mai mult, nici nu-l face pe stimabilul domn Pleșu să-l admire mai puțin. “Traian Băsescu e un om cu calități, [..] dar ceea ce mă deranjează e că i se refuză orice greșeală”

Dacă e o vină faptul că domnul Pleșu i-a fost consilier actualului președinte în 2004 cred că rămâne un veșnic subiect de discuție, dar faptul că Băsescu l-a respectat sau nu – chiar nu contează.

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Rudolph Aspirant

  Eu nu inteleg la ce foloseste in mod practic sa il mai criticam pe Basescu. Ca doar nu mai e relevant pentru viitoarele alegeri prezidentiale, nici in mod special pe plan extern. Sper ca nu isi inchipuie nimeni, Dl. Traian Basescu inclusiv, ca Dl. Basescu este echivalent cu “partidul”. Adevarul e ca nici daca ar fi asa, nu ar fi chiar atat de neobisnuit…este un fenomen chiar foarte des intalnit in politica contemporana.

  Eu personal nu imi schimb nota data D-lui Basescu, 8.oo (opt), este cea mai mare nota de altfel acordata de mine vreunui presedinte al Romaniei. Apreciez contributia domniei sale in istoria politicii romanesti contemporane, apreciez chiar faptul ca efectiv dansul munceste activ pe diferite domenii de interes public, chiar si acum cand nu prea mai conteaza pt. cariera politica a domniei sale.

  Trebuie sa recunosc ca NU am privit prima parte a interviului cu Dl. Plesu, deoarece am oprit video-ul dupa primele cuvinte, deoarece mi s-au parut total aiurea si razna atat prima intrebare cat si panta pe care aluneca raspunsul, si eu personal M-AM saturat de filozofie politica in politica, deoarece NU ESTE DE ACTUALITATE, si nu este relevanta NICI pentru politicienii profesionisti, nici pentru eventualii guvernanti profesionisti.

  Sigur ca NU interzic nimanui sa primeasca sau sa dea interviuri, inlcusiv Dl. Andrei Plesu (care are totusi o varsta mai mare decat media Romaniei), sau sa se vaite in mod imatur pe bloguri, ca de exemplu Dl. Tismaneanu, (care nici acum nu a implinit mai mult de 12,6 ani vs. media Romaniei, care este 13,3 ani in momentul de fata.)

  Eu NU sunt membru sau simpatizant al NICI UNUI partid politic din Romania, am de gand sa votez la viitoarele prezidentiale, dar nu stiu inca cu cine am sa votez…ma mai informez.

  Cine doreste sa mai citeasca despre ce am avut eu de comunicat posibililor viitori candidati la presedintia Romaniei, (cat si, eventual, despre locatia mea geopolitica actuala, care in mod evident este in centrul universului, deoarece eu insumi oscilez intre varstele de 8 si maximum 14 ani, in functie de toane sau de diverse stresuri), are voie sa citesca un comentariu extrem de lung si doar pe 1/3 relevant de al meu aici: http://www.criticatac.ro/8947/.....esedentie/ (sunt total dusi cu pluta astia de comenteaza pe Critic Atac ! nu ma exclud nici pe mine !)

  In legatura cu nazuintele mele proprii politice, pot sa precizez ca in sfarsit m-am decis la NUMELE viitorului meu partid: el se va numi PCRB, si NU insemna PCR-B (!), ci “partidul clasic romantic banal”. Unde anume pe spectrul (de groaza) politic trebuie sa se situeze acest partid nu prea m-am decis inca deoarece trebuie sa mai studiez acesta pagina pana cand oi intelege ce vrea sa zica:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Political_spectrum , insa, in mod preliminar am ales ca loc cel putin initial coltul de nord al rombului-patrat de culoare mov din PRIMA imagine de pe site-ul link-at.

  Pozitiile cheie se prefigureaza deja: primul ministru (usor manipulabil, insa cu adevarat harnic si altruist) va fi Raul Ghiran, ministru MAI va fi Mircea Vladut, (ca mi se pare f. realist pragmatic), de_ce este seful SRI (ca stie sa puna intrebari si sa ma fac sa zic TOT), zoso seful STS (serviciului de telecomunicatii speciale, deoarece se pare ca se pricepe la bloguri…asa am auzit), la Justitie va fi avocatul Lascaris din Bucuresti, Roxana Radu va conduce Turismul, Tineretul si Sportul, fotograful romeo la Agricultura, Paduri (comasate cu Agricultura) & Dezvoltare regionala (dupa cum observati am scos Dezvoltarea de la Turism, si Tineretul si Sportul de la Educatie). Mai am inca de lucrat pe Educatie si cercetare, MAE, Sanatate. Ministerul Informaticii si Comunicarii va fi desfiintat si se va transforma in agentie buna pt. toti. Voi infiinta un NOU MINISTER OBLIGATORIU: Ministerul Protectiei Minoritatilor si Persoanelor Vulnerabile. MApN-ul si Ministerul Economiei si Comertului sunt SINGURELE care raman asa cum sunt, chiar eventual continuam in aceeasi formula, pana se pensioneaza actualii guvernanti. Departamentul de Corectii va fi scos de la Justitie ca ei au deja prea multe obligatii, si trebuie o data sa imbunatateasca sistemul de Probatii care, alaturi de PROASTA comunicare cu MAI si MAE, ramane veriga cea mai slaba si cel mai urgent de rezolvat pe probleme de securitate inter-europeana. Corectiile vor fi trecute sub guvernare mixta colaborativa, de tip comitet consultativ MAI-Sanatate…mai am de lucrat la asta, ca nu stiu daca e constitutional. (ASTA de fapt va ramane singura problema constitutionala de rezolvat, toate celelalte propuneri despre schimbari constitutionale se vor amana pe termen inca nedefinit pana nu intram in Schengen.) Parca mai erau niste ministere minore pe acolo, nu am avut timp si de alea pana acum, o sa ma mai consult si cu ambasadorii Japoniei si Norvegiei, si cu consulul SUA in aceasta privinta. Intrarea in Schengen NU va mai fi prioritate nationala. Prioritatile vor fi MAE-ul, (ca e de JALE ce e acolo, oricat de indulgent am fost pana acum cu dansii, datorita faptului ca am eu niste slabiciuni personale in legatura cu acest minister), cat si colaborarea cu NATO-ACT (Allied Comman Transformation) in privinta dezvoltarii accelerate a colaborarii romano-bulgare ca zona buffer pe probleme de securitate generala de granita de zona Schengen sud-est si securitate generala in Balcani.

  Sper ca am rezolvat ce era de rezolvat mai urgent. Ca, repet, eu de FILOZOFIE POLITICA si de interferenta franco-germana m-am saturat ! (Daca nu e inca clar ce vreau sa zic cu asta, voi mai dezvolta pe masura ce ma apuc de MAE ! M-am luat efectiv cu mainile de cap cand v-am vazut ambasadele SUA si RP Chineza…la Scandinavia mi-e si FRICA sa ma uit ! Sa nu uit ! Actualul sef SRI, Dl. Maior va pleca Ambasador in Coreea de Sud, ca e f. important acel post si chiar ca numai pe dansul il vad in stare sa ocupe acel post cheie. La Manila…mai vedem…)

  Plutonier adjutant principal (in retragere…ca sunt civil acum..si NU am de gand sa recomand vreo dictatura militara !), consilier interimar voluntar la rezolvarea problemelor si dilemelor tuturor,

  EC (RA)

  Raspunde · link
 • fanel

  Bine ca are Andrei Plesu coloana vertebrala….Parameciu!

  Raspunde · link
 • Rudolph Aspirant

  Mersi, Fanel ! L-am gasit pe blogul tau pe Zully Mustafa: il pun pe el ministru la Educatie, Cercetare, Cultura si Patrimoniu (am sa comasez si ministerele alea). Pe tine si pe Marinel as fi tentat sa va pun pe unul la Finante, si pe celalalt la Ministerul Muncii…discutati si voi intre voi acolo si decideti-va ! Mai am de lucrat deci doar pe Sanatate si pe MAE, si pe Ministerul ala nou al Protectiei Minoritatilor si Persoanelor Vulnerabile…si pe urma trebuie sa ma apuc de ce e mai greu: Judiciarul !

  Domnule, daca nu ma dau astia afara din Norvegia, unde eu lucrez efectiv cam 2,5 ore pe zi din alea 7,5 obligatorii, (deci am asa de de mult timp de pierdut ca o iau razna in fantezii utile concret productive), in cel mult 2,5 ani rezolv tot ce nu s-a rezolvat in 25, intram si in Schengen, imbunatatim si calitatea lobby-ului romanesc la Congresul American, si calitatea discursului politic pe scena romaneasca, si scriu si 3 romane, 4 tratate, si 2 scenarii de film (unul neaparat porno) !

  Si pe urma o sa-mi pot permite sa incep sa rezolv si cultura sociala si politica scandinava si sa incep sa-i mai invit si pe altii decat pe dl. Mircea Cartarescu in Regatul Norvegiei…si o sa in sfarsit si un cetatean roman unul din premiile Nobel pt. literatura.

  Si pe urma, imi voi permite sa ies si eu la pensie linistit intr-una din aceste tari, (in ordinea preferintelor mele): Regatul Marocului, Principatul Andorrei, Republica Costa Rica, Republica Portugheza..

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog