Blog > Opinie >

Și bicicliștii sunt de vină

4 august 2011 - 13:22

Până să urmăresc filmulețul cu traficul unei intersecții din New York n-am observat că și bicicliștii circulă extrem de idiot. După ce îți arată un amic o pată pe haina cuiva doar la ea te uiți. De câteva zile îmi sar în ochi toate grozăviile bicicliștilor prin oraș.

Ieri. Un bătrânel cu baston atârnat de cadrul bicicletei, genul ăla pe care îți vine să-l întrebi “și bicicleta cine o aduce acasă” dacă îți spune că merge la cimitir, se aventura pe roșu pe contra-sens, printre mașini. Băi, sinucigaș senil, dacă trece unu’ cu mașina peste tine are de plătit cât nu-ți valorau oasele noi.

Apoi sunt aventuroșii. De obicei îi cheamă Cipri și au roata din față de culoare diferită de cea din spate. Sunt ăia care trec în viteză pe trotuar, printre pietoni, mașini parcate de-amboulea și alți bicicliști. Plâng tare de fiecare dată când mânjesc trotuarul de sânge și își strâmbă roata din față.

Și nu sunt doar bărbați. Mai sunt și biciclistele care intră în intersecții cu gâtul înțepenit pe direcția înainte, cu căștile în urechi și mâinile încleștate pe ghidon, semnalizând mental.

Dar toți ceilalți sunt de vină: primăria că nu face destule piste, șoferii că nu acordă prioritate, pietonii că nu au bicicletă.

Să bicicliți bine, zic!

»   «

15 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • BogDan

  Retarzii cu căşti în urechi sunt cel mai mare pericol întâlnit de mine. Trebuie să ghiceşti că le urlă muzica în urechi şi să depăşeşti imbecilul sau vaca, deşi oricare din el poate avea chef să tragă de ghidon într-o parte, că aşa i se năzare. I-aş bate-n gură cu pompa.

  Raspunde · link
  • Emi

   +10000 aia e beleaua si pietoni si biciclisti si … soferi :D am vazut si de aia

   Raspunde · link
 • Marius

  Că tot merg foarte des în ultima vreme cu bicicleta (no, îmi convine mai mult atât în Făgăraș cât și în Brașov). De multe ori, când de pe șosea lipsesc fix eu, prefer să merg pe trotuar. Dar dacă nu e pistă de biciclete, păi nici pâs nu zic omului din fața mea. Dacă cumva mă vede (sunt silențios ca un ninja) și vrea el să-mi faca loc, bine, dar nu-l deranjez din plimbare că-s eu mai cu două roți și-un lanț.
  Eu am mai mult de câștigat dacă respect legile alea decât dacă nu mă opresc la semafor.

  Raspunde · link
  • madworld

   Nu te supara ca te intreb … insa VOI folositi ” no ” ca semn de punctuatie auditiv ?

   Raspunde · link
 • Timisorean

  Daca ma gandesc de cate ori trebuia sa ma opresc pentru ca in fata mea, pe pista de biciclisti, se plimbau niste “destepti” fara a se uita macar o data in spate… Deci, nu sunt doar biciclistii de vina ;) Cand merg cu masina mi frica de mosi pe biciclete, aia ori au baut 10 beri, ori nu vad. Pericol public.

  Raspunde · link
 • Radu

  Eu am o regula: pe carosabil merg ca un Ferrari, pe trotuar ca un Trabant si pe pista cum mi se scoala. Cu exceptiile: cand pe carosabil este un Ferrari, cand pe trotuar este parcat un trabant si cand pe pista sunt pietoni, ca asa li s-a sculat.
  Pardon my french.
  Imi recunosc o vina ca am mers putin prea aventuros pentru oras in ultima luna, dar dupa ce mi-am luat-o in freza, pupandu-ma lateral cu un Mercedes, m-am cumintit si mi-am luat si casca. Asa mi-a trebuit, dar macar am invatat lectia si nimeni nu a fost ranit (in afara de mine si Helga, bicicleta).
  Despre piste, ar fi bune daca ar fi peste tot. Sa mergi pe o pista care se opreste intr-un copac sau sunt construite peste spatiul destinat exclusiv pietonilor e o inutilitate si, in anumite zone din Cluj, chiar un pericol, atat pentru biciclisti cat si pentru pietoni.
  Oricum, ai pus punctul pe J.

  Raspunde · link
 • C.L.M.

  De vina is toti :-j

  Raspunde · link
 • Daniela

  Da numai biciclisti merg ca idiotii? Chiar si noi oamenii megem fara se ne uitam stanga dreapta cand traversam strada.

  Raspunde · link
 • Rudolph Aspirant

  Eu, aici in Norvegia, sunt terorizat de biciclisti ! Aici nu exista piste speciale in orasul meu, insa biciclistii au forta majoritatii. Nu mi-e mie prea mult de aia profesionistii de pe marginea soselelor europeene, (deoarece de obicei sunt intr-un autobuz cand trec pe langa ei, si oricum ma simt mai aparat), ci de aia amatorii care bazaie pe trotuare sau prin piete publice pe langa mine de mereu stau cu frica-n san ca o sa dea unul peste mine din clipa in clipa. Aceasta enervare personala NU se aplica persoanelor de peste 65 de ani: sunt chiar incantat sa vad din timp in timp babute de 85 de ani pe biciclete !

  Raspunde · link
 • Rudolph Aspirant

  @Radu: imi place ca ti-ai stabilit reguli si principii clare. Ma bate gandul sa-ti dau tie in raspundere departamentul de Patrimoniu din viitorul minister al Educatiei, Cercetarii, Patrimoniului si Culturii din viitorul Executiv al Romaniei, la a carui restructurare lucrez de zor.

  @Daniela: ai post de consilier grad I asigurat la viitorul minister al Protectiei Minoritatilor si Persoanelor Vulnerabile, direct sub dl ministru adjunct Costin Comba.

  @BogDan: pe tine o sa te pun la Politia de Frontiera, pe MAI. Vezi ca trebuie sa conlucrezi frumos in continuare cu de_ce (seful SRI), dar si cu serviciul de probatie al minsterului de Justitie.

  @Restul, nu fiti invidiosi. Imi mai trebuie ceva timp de deliberare inainte sa ofer alte posturi asa prea rapid. Totusi vreau sa rezolv problema ministerelor inainte de 30 septembrie, ca sa am dupa aia timp sa lucrez mai pe indelete la imbunatatiri mai profunde de resurse umane la MAE.

  P.S. De ramura mare a Judiciarului nu cred ca ma apuc decat dupa 1 ianuarie 2012, ca e mai complicat, si trebuie sa ma mai documentez, plus ca nu este etic sa lucrez in paralel si cu Executivul si cu Judiciarul, ca sa nu existe umbra de suspiciune de conflicte de interese, sau ca, Doamne fereste, nu as respecta totala separare a puterilor in stat.

  P.P.S. Legislativul vi-l las voua sa vi-l alegeti in ce structura doriti, deoarece eu nu am ambitii de dictator, si respect atat integritatea procesului electoral cat si maturizarea in continuare a democratiei din Romania.

  Raspunde · link
  • madworld

   AHH !!! Un om care DOAR DEX-ul a vb pentru el o viata intreaga/poezii scrise la lumina incantatoare a lumanari (ECONOMIA CEAUSISTA).Urasc tot ce tine de “respectarea legilor” in romania.De ce ? Pentru ca nu! SI NU! LEGEA este pentru muritorii de rand,pentru cersetori,etc! Legea este facuta pentru cei lipsiti de putere,putere financiara,evident!

   Raspunde · link
 • madworld

  Deci … … … …

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog