Blog > Muzica >

Îl susțin pe Johnny la BCR Speranțe 2011

19 decembrie 2011 - 16:49

Proiectul BCR Speranțe e deja în al treilea an, iar eu sunt în al doilea an în care îl susțin. Pentru cei nefamiliarizați cu proiectul, în câteva rânduri despre ce e vorba:

Programul BCR Speranțe cuprinde 12 tineri talentați din punct de vedere muzical. Scopul programului este de a-i ajuta pe copii să treacă peste obstacolele de natură financiară și să-și construiască o carieră muzicală. Damian Drăghici, împreună cu Fundația Bright Light, coordonează proiectul finanțat de BCR.

Anul trecut am “adoptat” în cadrul proiectului un copil, un talent pe care să îl susțin și pe care să-l promovez. Numele lui este Ion Moise Bădulescu, Johnny, cum îi place să i se spună. Sunt foarte fericit să anunț că tot pe Johnny îl susțin și anul acesta.

johnny pe scena

(sursa foto)

Dintre ultimele succese ale lui Johnny, o performață cu care mă mândresc mult este locul 4 obținut în toamnă la emisiunea italiană Io Canto, loc ce i-a adus mulți fani și prieteni (mai ales pe Facebook).

VIDEO: Diana (Paul Anka) în interpretarea lui Johnny la Io Canto.

Diseară, 19 decembrie 2011, de la ora 19, la Opera Națională Română din București, Johnny va câta alături de cei 11 colegi ai săi la Gala BCR Speranțe 2011.

Printre invitații care vor păși pe covorul roșu, alături de copiii din BCR Speranțe se numără: Dan Grigore, Grigore Leșe, Marin Moraru, Șerban Lupu, Alexandru Tomescu, Maria Dinulescu, Smiley, Cătălina Grama (Jojo), Alex Velea, Connect-R și Giulia Anghelescu.

Din păcate anul acesta nu am ocazia să-l suțin și live pe Johnny, dar promit să-l urmăresc de acasă (și să povestim mai apoi pe chat). Apopo, aceasta este pagina de Facebook a proiectului.

Mult succes, Johnny!

»   «

5 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Phidas

  Daca il sustii pe Johnny ce castigi?

  Raspunde · link
  • de ce?

   multumire sufleteasca de a fi pus umarul la ajutarea unui tanar cu talent muzical

   Raspunde · link
 • Rudolph Aspirant

  Deoarece,
  1. mie chiar mi-a facut placere sa aflu despre un tanar artist sustinut de tine in mod etic, si
  2. eu personal fiind interesat de a-mi dezvolta abilitatile si competentele de critic de arta ca viitor autor, (dupa ce ies la pensie, just in case, ca sa existe risc mai mic sa se supere cineva in mod violent pe mine daca voi parea si eu ceva mai senil si mai fragil decat acum), al unui tratat de Estetica Etica, si fiind totodata total incompetent re aprecierea artei muzicale din motive obiective de amuzie congenitala de care sufera, am citit, cam 4 % din populatie, doresc totusi sa imi antrenez acest simt de discriminare, chiar si daca e o cauza pierduta din start,

  eu chiar am ascultat cat am putut de constiincios interpretarea lui Johnny a cantecului Diana, cat si interpretarea aceluiasi cantec de catre artistul de canto Paul Anka, (in cazul lui atat o versiunea originala inregistrata de cand era tanar in 1957, cat si o versiune dintr-un concert live de la o varsta mai matura), si am tras urmatoarele concluzii critice:
  1. artistul canto Johnny canta corect si se vede clar ca incerca sa puna si suflet si chiar ii face placere sa cante, (chiar daca pare oarecum mai timid inca scenic din cauza de varsta si poate si inclinatie personala, remediabil prin training profesional competent si experienta), insa totusi NU pare ca are nici volumul nici range-ul de voce necesar pentru a progresa intr-o cariera de canto dincolo de nivel de cantat profesional la vreo nunta, botez, reuniune de fosti colegi de diverse clase, poate si un mic turneu local-regional din cand in cand, daca va avea sansa de manageri si promoteri minim competenti;
  2. artistul canto Paul Anka are abilitati naturale initiale semnificativ mai mari decat artistul canto Johnny, desi eu personal, daca as fi ascultat versiunea din 1957, NU i-as fi prezis nici lui vreo mare branza in cariera muzicala dincolo de poate o sansa de turnee regionale oarecum mai mare decat a lui Johnny, insa am remarcat, dupa ce am ascultat si versiunea mai matura, ca intr-adevar acest artist canto Paul Anka a reusit sa isi dezvolte abilitatile comercializabile ale vocii sale naturale in mod semnificativ de-a lungul carierei, avand poate noroc si de o industrie muzicala mai dinamica si mai competenta in SUA, si de traineri, manageri si promoteri mai eficienti.
  In concluzie, eu recomand tanarului Johnny sa nu isi piarda speranta de o real posibila imbunatatire, si trag totodata si concluzia ca este etic sa promovam cu totii in continuare dezvoltarea industriei artei canto si in Romania, indiferent de gen muzical, fiecare cum poate acolo unde poate, fie si numai prin efortul de a ne vaita in continuare despre manele, in caz ca nu ne plac, deoarece there is no such thing as “bad” publicity !

  Raspunde · link
 • mihai

  Bravo johnny

  Raspunde · link
 • Dinu

  Bafta

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog