Influența colegilor

24 aprilie 2012 - 18:40

haotik-angry-face

Două articole astăzi despre cum Samsung s-au lăsat trolați indirect. #colegii s-au luat de celebrul Haotik Dragos Schiopu (da, beneficiază din plin de cele 15 minute de faimă), iar Samsung l-au dat afară din comunitate. Deci trolling.

Nu sunt de acord. Din punctul meu de vedere, #colegii nu sunt trolli în adevăratul sens al cuvântului. Sunt haterii după definiția fiecărui A-lister deranjat de provocări și contestatari, dar nu trolli. Sunt mai degrabă o poliție a blogosferei, care amendează prin miștocăreală tot ce e de amendat și arată cu degetul degetele strâmbe ale confraților bloggeri. #colegii sunt un fel de Paraziții ai blogosferei.

I-a considerat cineva oare pe Paraziții trolli pentru că au luat de-a lungul timpuluii la mișto cam toată industria muzicală românească? Să reascultăm doar Moartea întreabă de tine.

Nu dansez pentru tine, îmi respect chelia
Și mă piș pe copia lui Elvis din România.

De ce ar fi #colegii trolli pentru că amendează derapajele verbale ale unui oarecare individ?

Pentru că și-au permis să critice inițial lipsa de gramatică din texte? Poate după noua etichetă a internetului nu te mai poți lua de gramatica altora, grammar-nazi au fost interziși, ce știu eu?

Pentru că a fost dat afară dintr-o anumită comunitate? Well, decizia a fost a celor de la Samsung, iar circumstanțele nu l-au ajutat deloc pe Haotikul Dragos Schiopu.

Dacă ar fi fost dat afară fără vreun motiv, doar pentru amuzamentul unora, da, era trolling, dar a fost dat afară pentru că Samsung a considerat că nu-și vrea asociată imaginea cu un tip care provocat într-un fel sau altul înjură în gura mare de morți și mame. GSP n-ar fi avut spre exemplu vreo problemă cu asta.

Să ajungem la titlu: influența colegilor. S-a dovedit. Există. Dar nu e mai mare sau mai mică decât a oricărui personaj online cu un blog și/sau vreun cont social.

Lecția de astăzi: pe internet dacă țipi destul de tare și destul de des te vei face auzit. E atât de simplu.

PS: ne-am gândit că ar fi mișto să vorbim de miștourile de față și la ediția a 9-a Tweet Meet Timișoara.

»   «

12 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • kNox

  Nu înţeleg nimic din tot scandalul ăsta. Duceţi-vă şi jucaţi-vă la voi la scară!

  Raspunde · link
  • de ce?

   Rezumat: UNUL a fost dat afară dintr-o comunitate pentru că a înjurat niște ALȚII după ce aceștia s-au luat de gramatica lui, iar LUMEA a sărit de cur în sus urlând: hoții! hoții! pardon: trolli! trolli! Iar acest articol e un comentariu pe marginea subiectului.

   Raspunde · link
   • kNox

    Bine Dan, tu poţi să rămâi că eşti de la bloc. Da’ să nu baţi mingea tare! :D

    Raspunde · link
 • Emi

  vezi ca intri si tu in colimator :)

  Raspunde · link
  • de ce?

   nu, nu, că eu știu că dacă ești amendat pe nedrept poți face contestație!

   Raspunde · link
 • alexblogu

  Nici eu nu am inteles de unde vine asta cu trolii. Colegii au semnalat faptul ca acel dragos schiopu “ambasador de brand” la samsung vorbeste precum un prepubertin pe xbox live. Si l-au dat afara din proiect, lucru perfect normal. Unde-i trollingu?

  Raspunde · link
 • ipo

  Vezi, n-ai mai scris de mult pe blog si te-au si trimis baietii sa te joci cu puta in tarana. Shit happens.

  Raspunde · link
 • ipo

  Va cunoasteti de unimici! :)

  Raspunde · link
 • Blegoo

  O să ți-o iei pă coajă, cu genu’ ăsta de articolașe…
  :(

  Raspunde · link

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog