Ce legătură are timpul cu creativitatea

7 mai 2012 - 15:28

Ce ar fi dacă n-ar exista timp sau dacă n-am fi ancorați în timp? Mai mult: cum se manifestă creativitatea dacă personajul creativ nu este ancorat în timp? Dacă nu are noțiunea timpului.

Vorba unei foste eleve la Școala de Blog: suntem deja obișnuiți să ne raportam la timp, deci ne va lua timp pentru a reuși să ieșim din starea asta – @GIOepure.

Așa să fie? Lipsa noțiunii timpului ne face să pierdem timp? Tocmai la aceste întrebări vrea să răspundă super-experimentul Grolsch: Experience Hotel – în afara timpului. 14 oameni creativi (de la actori la scriitori și cântăreți de jazz – numiți în continuare experimentaliști) vor fi scoși în afara timpului și puși să funcționeze într-un context în care nu există limite temporale, într-un hotel rupt de lume și timp. Vor fi închiși pentru 4 zile într-un hotel (secret) fără să aibe noțiunea timpului și niciun fel de instrument de măsurare a timpului și vor încerca să fie creativi.

XP-Hotel2

Totul va fi înregistrat, analizat și raționalizat, pe măsura experimentului, de catre sociologul şi doctorul în ştiinţele comunicării, Dan Petre, și psihologul, psihoterapeutul și antropologul, Mugur Ciumăgeanu, iar rezultatele vor apărea la sfârșit de lună.

Abia aștept să văd ce se întâmplă! Voi fi acolo ca să observ!

Un link.

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Raluca Moisi

  Multi suferim de controlul p care-l are timpul asupra noastra. Chiar sunt curioasa ce se va intampla in acest experiment :D

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Manifestul EXPERIENCE HOTEL
  8 mai 2012
 2. #xph 1: De ce toată secretomania dinaintea experimentului Grolsch?
  10 mai 2012

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog