De ce realitatea.net ar avea nevoie de un IA

7 mai 2012 - 17:54

IA = information architect / ahitect informațional

E simplu. Au mult prea multă informație care e trâtită toată în prima pagină și e foarte puțin probabil ca un utilizator fără super-puteri să poată măcar scana (nu citi!) o pagină care (după redesign) arată în halul ăsta:

realitatea-2012-prinstcreen

Informația trebuie structurată, aranjată în așa fel încât situl (ca tot unitar) să fie navigabil, nu trântită toată claie-peste-grămadă într-o singură pagină. Părerea mea, ca non-expert care se întâmplă să mai citească Smashing Magazine și alte prostii reviste și situri despre web.

Ahitect informațional pe Wikipedia

»   «

3 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • informedia

  mda… nu stiu ce “mare” firma de web design s-a ocupat de site-ul lor, dar mie-mi vine sa rad cand intru pe site-ul lor. ce-i drept, cam toate site-urile de stiri in general sunt ingramadite, nu intelegi nimic din ele, dar realitatea parca e prea de tot

  Raspunde · link
 • Mihai

  cam toate-s asa… bzi.ro, alt site cam la fel.. insa hotnews, pe de alta parte, nu le ingramadeste asa, dar la ei impartirea pe categorii e imposibil de observat. eu nu inteleg, nu pot face si astia un site calumea de stiri, bbc.co.uk e simplu are “ceva succes” :)

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. Smashing Book #3
  8 mai 2012

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog