Nu știu cum e la referendum la voi, știu doar cum e la mine

15 iulie 2012 - 11:01

E alb, poate un pic gri.

Din start: nu-mi place Băsescu, dar la fel de tare nu-mi place bătaia de joc a Antenelor la adresa numitului președinte de stat. Nu poți băsi bășini după bășini despre băsism, fără a te băsina pe tine, să ne înțelegem. E bășinos stilul și nu miroase bine, oricare ar fi scopul. Nu poți vorbi despre un președinte de stat cum se vorbește pe Antene, în special pe cele de rang 3.

Oricât ți-ar displăcea un om, nu poți vorbi așa despre președintele țării. Tonul folosit de antene e mai jenant decât vocea lu’ Kelly Clarckson.

Dar lăsându-l pe iubitul președinte la o parte, nu-mi place politica nemților și nu-mi place ideea de apartenență a românilor la ea. Nu cred în ea, cum nu cred în murăturile de la Omlympia (borcanul ăla cu ambalaj frumos, dar plin de produse vechi, în special când vorbim de mazăre).

Nu-mi plac nici franțuzii prea tare, mai ales pentru modul antenistic în care ne-au tratat de-a lungul ultimei zecimi din ultimul veac și a primei zecimi din veacul curent, dar e ceva în politica lor pe plan european ce rezonează cu mine. Investițiile aduc prosperitate, nu cureaua strânsă. Ca principiu. Cureaua lasă urme.

Chiar istoric vorbind: Am mai băgat de vreo 2 -3 ori mâna în foc de dragul nemților și ne-am ars. Rău. N-aș mai merge iar pe ideile lor, oricât de tare m-ar impresiona presa germană cu țipătul ei grav. E vorba de politică europeană la mijloc: suntem cu nemții sau cu francezii? Cu PDL sau USL? Fiecare cu familia lui, vorba aia.

Pe de altă parte, nu cred nici în poanta PSD numită Ponta. Nu are tact, nu are delicatețe, nu are finețea unui politician. Nu are multe și nici nu compensează prin entuziasm. Nu-mi dau seama de ce. Drept e, nu are nici experiență, dar nu simt că ar trebui să și-o facă pe taxele mele.

Cu toate astea, la referendum o să merg pe mâna socialiștilor, că sunt mai liberal din fire.

PS: dacă întreabă cineva – de Roșia Montană nu-mi pasă. Să-și rupă Maia urechile de ciudă!

»   «

11 reacţii · Comenteaza · Urmăreste comentariile prin RSS

 • Emi

  sa zicem ca te pricepi la politica :) cel putin cu prima parte a articolului sunt total de acord.

  Raspunde · link
 • Razvan

  eu asta o sa fac:

  http://www.youtube.com/watch?v=07w9K2XR3f0

  Raspunde · link
 • paul stan

  Salut.Imi place mult post`ul, dar am o intrebare. De ce ai tu impresia ca ar trebui sa fim cu cineva parteneri, indiferent ca vorbim de Franta sau Germania? Pentru ca cineva sa ne poate urechi cand vade ca o luam pe aratura? Cred ca rolul acestor parteneriate e de a aduce bani in Romania. Ma rog, orcum Europa se uita la ca la felul 7 la noi acum.

  Raspunde · link
 • gimnastica gravide

  totusi as prefera sa nu fie doar o singura formatinune politica la conducerea tarii. e mult mai bine sa fie doua sau mai multe. asa daca ies usl-istii or sa faca ce vor fara sa ii traga nimeni la raspundere

  Raspunde · link
 • ioan t.

  Si la mine e gri, numai ca maine va fi alba: votez da, pentru ca mai apoi sa o dau pe NU, impotriva caricaturilor Ponta si Crin :)

  Raspunde · link
 • Ufologul de serviciu

  Este tragic faptul ca intotdeauna romanii si-au ales reprezentantii prin vot negativ. Adica votez cu X pentru ca-l urasc pe Y, nu pentru ca X ar fi mai bun.

  Iar toata fanfaronada USL cu care a abordat referendumul imi intareste convingerea ca este “rau cu rau, dar mai rau fara rau”, ca dam de dracu’ cu PSD-ii nosti.

  Si ca sa puna capac la toata situatia, se impune sa mai iasa si tatuca Iliescu la inaintare cu declaratii si lectii privind democratia. mai lipseste Voiculescu cu o lectie de moralitate pentru Basescu si cum ar trebuie acesta sa-si dea demisia si tabloul comediei umane este complet.

  Imi vine sa rad cand vad ce se-ntampla, dar este un ras nervos, spasmatic, un rictus care-mi rigidizeaza fata cand ma gandesc la cine guverneaza tara … la vedere si din umbra.

  Raspunde · link
 • Taraboste

  Oricat il injura multi pe Basescu, circul politic care s-a instalat in Romania de cateva luni este mult mai rau. Pe termen scurt sufera imaginea si institutiile tarii. Pe termen mediu si lung vor suferi toti cei care acum aplauda frenetic fiecare stranut al lui Ponta sau Antonescu.
  Pacat ca in tara asta o majoritate formata din pensionari si oameni cu studii medii decide soarta tarii.

  Raspunde · link
 • Dinu

  E tare bine!!! si ce bine E!

  Raspunde · link
 • Andi

  Nici un presedinte nu poate sa-i scuipe in ochi pe romani si sa plateasca presa basista din banii statului. Zici tu ca nu-ti place Basescu… Sigur?

  Raspunde · link
 • CTL

  Cea mai mare prostie cu referendum-ul.

  Raspunde · link

Reactii pe bloguri

 1. polimedia.us/fain
  28 iulie 2012

Comentariul tau

Ceva reguli de comentarii pe blog