WordPress in romana

Intr-un final, dupa multe chinuri (eh, vorba vine, am fost lenes) am terminat

Traducerea pentru WordPress 2.3!

Fisierul cu traducerea completa, verificata si reverificata (desi pun pariu ca inca mai are mici scapari) poate fi descarcata de pe SVN sau de pe deceblog.

De asemenea, am si o instalare completa de WordPress 2.3.3 in Romana pentru cei mai lenesi. :p

Instructiuni instalare WordPress in romana

Arhiva cu WordPress-ul complet se instaleaza normal:

  • oprire cache
  • upload pe server (dupa dezactivarea pluginurilor)
  • rularea scriptului de upgrade
  • repornire pluginuri

Ramanand doar de configurat wp-config-sample.php si de redenumit in wp-config.php.

Pentru cei mai tehnici, pe SVN am uploadat (ca si in arhiva completa) nu numai fisierul cu traducerea, ci si temele default si classic traduse, plus cateva fisiere din coreul WordPress ce veneau traduse separat (practic acolo am tradus erorile legate de baza de date). Se gasesc in /tags/2.3/dist/.

Fisierele se downloadeaza separat si se pun pe server acolo unde e locul (cele din root-ul folderului – in root, cele din wp-admin – in wp-admin, etc).

Alte versiuni de WordPress in romana

O traducere pentru un wordpress din seria 2.3 nu se va potrivi cu un wordpress 2.2 si nici cu viitorul 2.4, deci e necesara cate o traducere pentru fiecare versiune. Pentru cine se intreaba de ce: difera numarul liniei de cod la care ar face referire traducerea (uneori se intampla si in cazul modificarilor mai groase de cod intre sub-versiuni, datorate bugurilor). O sa ma ocup si de scrierea traducerilor pentru 2.2, 2.1 si 2.0. Pentru versiuni mai vechi nu cred ca este cazul…

Multumiri

Multumesc pentru mailurile frumoase primite de la o multime de lume si nu in ultimul rand, lui Eugen, care a tras de mine sa mai traduc si m-a sprijinit cu vreo 400 de linii de cod la traducere dupa ce am cerut un pic de sprijin pe Forumul Blogoree. Ah, sa nu uit de Nikolay Bachiyski, omul de baza cu traducerile, pe care l-am batut la cap de fiecare data cand am avut nevoie de cate ceva. :)

Reclamatii, multumiri, sugestii, injuraturi si mesaje de dragoste se trimit ca de obicei pe adresa redactiei. :p